Kategorier
Diverse

Makrell i tomat-søl

Det er utrolig at man sender folk til månen, samtidig som en skal oppleve å åpne makrell i tomat-bokser med klærne som innsats….
Det blir ikke mindre søl, men sølet holdes i alle fall samlet om du åpner boksen inni en plastpose.

Noen bedre ?

0 svar til “Makrell i tomat-søl”

Dersom man åpner lokket slik at man står igjen med kun en side uåpnet, går det somregel bra å bikke den siste kanten av uten søl og sprut.
Tidligere – da boksåpningen var avrundet – lønnet det seg og åpne slik at man «satt igjen med» den ene, rette, langsiden som bare kunne brekkes av. Nå er vel de fleste boksene utstyrt med 6 kanter, og da er dette langt lettere og sitte igjen med én side som brekkes av. Holder man godt i boksen og ellers lager så lite bevegelse som mulig går det stort sett bra.
En pose i tillegg var likevel lurt om man vil være ekstra forsiktig.

Dette her kan jo ikke gå feil! Lurt.
Men som regel så går det jo greit å åpne boksen om man bare er litt forsiktig..

Du kan unngå noe av sølet ved å ikke åpne lokket helt, deretter vikke det fram og tilbake over den siste biten av sporet som skulle vært revet opp, til det brekker av metalltretthet. Du kjenner når det brekker, og hvis du er forsiktig da, unngår du søl i det hele tatt!

Når man skal dra lokket helt av så er det en fordel å dra det nesten helt opp til det punktet hvor det nesten ryker av. Deretter tar man tak med fingrene helt inntill det siste punktet hvor lokket er festet til boksen og drar av resten. Da slipper man at lokket fjører og spruter på klærne. Man får litt på fingrene, men det er bedre en å få på klærne.

Jeg likte tipset ditt veldig godt! Her har jeg i lengre tid iført meg en sort søppelsekk som jeg har klippet hull til armer og ben på, mens jeg har festet det hele med en syltestrikk rundt halsen. Meget ubehagelig og det har heller ikke skjermet for sprut av tomatolje mot ansikt og hår.
Jeg ser fram til søndagsfrokosten med en mer behendig løsning:)

Jeg er enig med de som sier at å åpne boksen forsiktig så blir det ikke søl. Boksåpner er ingen god ide. Man trenger jo ikke ta av hele lokket første gangen man skal spise makrell i tomat. Det er lurt å ta av hele lokket først etter at man har spist, da blir det heller ikke så mye søl.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *