Kategorier
Helse

Luft i magen

En viss gassproduksjon er normalt, og friske mennesker har flatusavgang («fiser») omtrent femten ganger daglig.

Du blir spesielt oppblåst i magen av følgende matvarer:
* Kål og løk
* Svisker og rosiner
* Bananer og endel annen frukt
* Kli og fiberrik mat
* Tunge sauser
* Mat med gjær
* Drikke med kullsyre

Etter slik mat kan det være lurt å…
* tygge 3-4 mandler godt og svelg ned.
* svelge en ts karve rett ned med vann.

For å generelt unngå luft i magen, kan man:
* drikke et glass cultura hver morgen.
* tygge maten godt.
* redusere melk og melkeretter
* unngå søtsaker, spesielt tyggegummi
* mosjonere

Du får også legemidler på apoteket dersom dette er et stort problem for deg.

0 svar til “Luft i magen”

En kombinasjon av frukt (syrlige) og korn (brødmat) kan skape en slags gjæring i magen. Vet noen litt mere om dette?

Jeg har brukt melkesyrebakterier. Fungerer som bare det. Du får kjøpt dette i helsekostforretninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *