Luft i magen

En viss gassproduksjon er normalt, og friske mennesker har flatusavgang («fiser») omtrent femten ganger daglig.

Du blir spesielt oppblåst i magen av følgende matvarer:
* Kål og løk
* Svisker og rosiner
* Bananer og endel annen frukt
* Kli og fiberrik mat
* Tunge sauser
* Mat med gjær
* Drikke med kullsyre

Etter slik mat kan det være lurt å…
* tygge 3-4 mandler godt og svelg ned.
* svelge en ts karve rett ned med vann.

For å generelt unngå luft i magen, kan man:
* drikke et glass cultura hver morgen.
* tygge maten godt.
* redusere melk og melkeretter
* unngå søtsaker, spesielt tyggegummi
* mosjonere

Du får også legemidler på apoteket dersom dette er et stort problem for deg.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 kommentarer til «Luft i magen»

  1. En kombinasjon av frukt (syrlige) og korn (brødmat) kan skape en slags gjæring i magen. Vet noen litt mere om dette?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. absinth skal også være bra for magen, men muligens litt mindre bra for hodet..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  3. Jeg har brukt melkesyrebakterier. Fungerer som bare det. Du får kjøpt dette i helsekostforretninger.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *