Kategorier
Kjerringråd

Kviser

Kviser skyldes betennelse i hudens talgkjertler, ofte i sammenheng med endret hormonproduksjon i puberteten. Dannelsen av en kvise starter med at talgkjertlene blir tette. Dersom det ikke blir betennelse, blir dette en sort prikk. Kvisene vises først som røde, ømme kuler på huden og utvikler seg videre til større hevelser med puss.

Råd:
1. Rens huden morgen og kveld, bruk et rensemiddel til fet og uren hud, eller hudtypen din.
2. Bruk en vannbasert hudkrem som skal fukte og ikke tette porene.
3. Ikke klem på kvisene, det kan forverre plagen og gi arr!
4. Unngå å bruke så mye sminke på kvisene, det vil tette porene og hisse dem opp, men en god dekkstift kan fungere bra.
4. Du kan finne mange reseptfrie legemidler og råd på apoteket, så spør!
5. Kontakt lege eller hudspesialist vis du fortsatt har store plager.
6. Det finnes mange råd om ting man kan smøre på, men husk at alt ikke er for huden!
7. Det at kviser kommer av usunt kosthold er ikke bevist (ennå), så spis det du vil, men pass på å få i deg nok vann.

141 svar til “Kviser”

Tannkrem hjelper.. Bare smør inn på kvisen(e) og la det tørke over natten! Så er de borte, det ble de ialfall på meg 🙂

Noen kviser kommer jo av uren hud. Til jenter kommer kviser ofte av at håret(panneluggen) henger i ansiktet. Da kan det bli litt fettende og kviser kan komme. Pass på at du holder håret bort fra ansiktet hvis du har mange kviser!

Mange tror at sjokolade/godteri forverrer kvisene – men det er ikke bevist. Spis og vær glad!

Skal prøve med tann krem..;) det nytter med banan også.. rensk bananen, del den i to og smør den i ansiktet, vask det av ti minutter etter det har stivnet og det er mye bedre dagen etter på!!

Hvitløk er virkelig tingen.
Skrell en hel hvitløks båt å mos den.
Smør dette på kvisene/aknene å la det virke i ca2-5 min. Skyll å vask så ansiktet god å smør inn med en god krem.Ellers så hjelper det å spise den også. Bruk alltid fersk hvitløk,så lukter du ikke ille.

Jeg anbefaler aa ta ansiktsmaske et par ganger i uka om du plages med urenheter. Og sink skulle visst hemme eventuell talgproduksjon, saa for tannkrem-behandling kjopt en tannkrem som inneholder sink!

dere MÅ prøve GRØNNSÅPE. det funker helt fantastisk 🙂 morra og kveld.
skum litt grønnsåpe i hendene, og gni det i ansiktet.
vent til skummet har trekket inn i huden, så vasker du det av.

Hvis sink motvirker talgproduksjon burde jo sinkkrem funke bra. Fås på apoteket, eneste bivirkning er at du kan bli ganske blek av det.

Jeg vil tro at alt dere smører i ansiktet egentlig bare forverrer kviseproblemet over lengre tid.
Prøv å være fornøyd med huden deres selv om dere har kviser, det går an å dekke det så lenge dere vasker bort alt sminke etter en dag. Og dere vet at kviser ikke varer evig, tenk heller hvordan huden blir om et par år når dere har vasket den med grønnsåpe, hatt tannkrem og sitron og hvitløk på den. Mesteparten av livet er dere voksne og har ikke kviser!! Ta vare på huden!!

Til therese hva nar man er en mann pa 30 ar og har kviser pa hele ryggen og har vart plaget med dette hele livet da vill man prove alt. og jeg har provd mye rart

Hei!! Jeg hører dere prate om tannkrem, sitron, grønnsåpe o.s.v…
Hva dere enn gjør, ikke overdriv med medikamenter, kremer, ansiktsvasker o.l, dette vil bare forværre det hele.
Bruk en mild SKUMMENDE ansiktsvask HVER morgen, og aften. Og sov gjerne med sink salve eller tannkrem på de utsatte områdene.
Tannkrem hjelper over lengre tid, men irriterer huden voldsomt.
Sink salve virker faktisk (og man blir ikke blek av det-man vasker den bare av med mild såpe på morgenen.)
Og joda, som noen skrev her…man kan sminke det vekk…
Joda, men jeg bruker ikke sminke når jeg sover, bader o.s.v..
Og det er jo ganske så irriterende å se seg selv i speilet når man ser «sånn ut»..
Bare husk at dette ikke er deres feil.
Det er INGEN som ønsker å ha kviser eller uren hud, og tro meg-det er MANGE som har det.
Ta vare på huden deres, men på en forsiktig måte.
For min egen del, er jeg kvitt dette problemet, men føler sterkt med dere som fremdeles har det.

Lykke til!! ; )

Her var det mye rart men skulle smøre i ansiktet. Det viktigste man gjør når man er plaget av kviser/akne er å rensen huden morgen og kveld. Det er ikke alltid sånn at de som har uren hud har fet hud. Det er nok lurt å få en hupleier til å analysere huden. Ofte kan akne komme av for lite tilførsel av fuktighet i huden. Vær forsiktig med tannkrem og andre kremer i ansiktet. Det kan gjøre alt vondt værre. Lykke til!

Dere har alle forskjellige meninger…
Jeg blir jo helt forvirra, hvordan skal jeg vite hva som er best av allt dere skriver…?

Hei alle sammen! Potetmel er tingen!
Smør d inn i huden og la d være på en stund.(ikke skyll d av med vann!)
Jeg gjore dette 2-3 ganger og etter d var kvisene veldig redusert!

hei! jeg hater kviser, men de kommer hele tiden!! har prøvd noen av disse tipsene, men de funker ikke perfekt…men de hjelper litt, og det er jo bra 🙂
et tips til alle jenter er: IKKE KLEM KVISENE PÅ HAKA!! disse er hormonelle kviser som kommer ved eggløsning og/eller mensen. Klemmer du disse kommer de tilbake MINST like ille neste periode.. vil du ha vekk den hvite tuppen kan du ta en Q-tips med varmt vann og «presse» den vekk fra siden.
Noen av kvisene på haka kan også være urenheter, selvfølgelig..
Men husk at klemmng og pelling oftest gir stygge arr etter hvert! Selv om jeg vet hvor vanskelig det er å la være…uff..

Øyedråper skal visst også virke på kviser. Du tørker de ut etterhvert. Har ikke prøvd selv og har dermed ingen erfaring med det.

Ein hudekspert i nrk-programmet puls sa at sola hjelp mot kviser. Eg trur det stemmer, for eg er nesten ikkje plaga av kviser om sommaren, men om vinteren har eg mange. Vær mykje ute i sola folkens!

Kjøp en aloe vera krem på apoteket! Helt naturlig, funker for alt og ikke det minste skadelig!!

Har kviser, og har hatt det lenge. Hos meg har det kommet perioder hvor jeg bare har en mens plutselig når jeg har vært fin en stund sprenges det på en hel haug med kviser igjen på bare to dager. Dette er veldig frustrerende og fælt. Håper med tiden at jeg blir helt fin hele tiden omtrent 🙂
PS: Vet ikke hva som er det beste tipset mot kviser, men vask ansiktet grundig og godt flere ganger om dagen. Det er veldig viktig. Good Luck, føler med dere folkens.

Mitt råd er å styre unna alt av eksklusive parfymeriprodukter og heller satse på nøytral rensesepe og ansiktskrem/ gele fra apoteket. Velg dem som er fri for parfyme og tilsetningsstoffer.
I tillegg er Decleors essensielle balsam veldig bra mht sårheling etter kviser.
For mitt vedkommende har det også mye og si om jeg klarer å unngå sukker.

Her gis det forskjellige meninger om hva som er best å bruke for å unngå å få kviser..men ikke bli lett påvirket!!Har kviser sjøl og det er ikke lett å unngå..et godt tips er å ikke toutche eller klemme dine kviser med dine negler for det vil bli enda verre…
Husk å vaske det for det er faktisk et godt tips…obs ikke for mye så huden ikke blir irritert. Når det gjelder hudkrem eller såpe….ja så er det sikkert lurt å spørre en hudpleier/en lege. Det kommer faktisk an på hva din hud kan tåle, altså om du har fett hud elr..
som sagt ikke prøv noe du selv ikke er sikker på..men helst når du er selvsikker. Good Luck;)

Obsitups!!!
Mange «klemmer» ut kvisene. Dette skal man ikke gjøre fordi bakterier kan presses ned i dybden. Betente kviser kan bli til byller (abcesser) ved klemming.
bare så du er litt informert om dettar
😉

hallo alle sammen! mange bra tips her. Jeg har alltid hatt fin hud, uten kviser. Men i aar kom de. Ikke mange, men noen og det irriterer meg voldsomt! Funnet ut noe som hjelper veldig. saltvann! Bad mye..
Er det ikke bedre aa bruke naturlige midler som sol, saltvann og aloe vera?

Det beste tipset er: Hold dere unna brus og godterier som inneholder mye sukker…Sukker blir det kviser av. Jeg var plaget med kviser før, men etter jeg slutta å drikke brus, saft og andre sukkerbomber har jeg ikke en eneste kvise lenger. Jeg vet dette er uaktuelt for mange, men alt for skjønnheten, eller?

når du har kviser må du ungå kremmer med lanolin i, lanolin tetter igjen porene så de ikke får puste å da kommer alle kvisene frem…

Det viktigste er nok å ikke klemme kvisene før de er modne, gjøres det blir det bare verre. Klem dem forsiktig når de er modne – og la de være. Ofte vil det da renne litt væske ut – men bare la det være og det vil tørke ut.

Ikke gå for mye på fylla… vet ikke om det er alkoholen, svetting grunnet dansing, tilskitning av huden på andre måter eller hva det nå enn er. Jeg har nettopp vært på fylla i 1,5 mnd med kanskje 10 fridager og kvisene blomstret i perioden… bare et tips… kanskje ikke så nødvendig, men dog.

hei.. kviser er det vørste man kan ha. du prøver på alle mulige måter å dekke de. men du blir aldri helt fornøyd. jeg tror selv at jeg er gal. jeg på skolen å ser på de som har skinnende panner uten en enste kvise og blir såå musunnelig. jeg er ikke plaget med så mange kviser, kanskje 5 stk akkurat nå. alle sier at det ikke er noe, men føler meg som den styggeste i hele verden. jeg trives ikke med meg selv leger.. hva gjør jeg??????

jeg er helt enig, det er så utrolig deprimerende og gå på skolen.. fordi du er de eneste med disse stygge røde prikkene, alle andre har bare perfekt hud……jeg trives heller ikke så godt med meg selv, spessielt ikke når jeg ser med i speilet..

hei jeg har en del kviser og masse sorte prikker og noen hvite «kuler» aner ikke hva de er, men er det noen som hvet hva som hjelper mot sorte prikker og det ander greiene som jeg selv ikke hvet hva er?

jeg vet egentli ikke helt selv hvor ille jeg er… har egentli ikke så mye kviser men har en del sorte prikker og huden min er rød og sånn noen steder.. det «rød skinnet» er det som er mest irriterende. ville det være «galt» av meg og bruke litt sminke for og få vekk rødheten å se bedre ut?, selv om jeg er gutt

det er kanskje ikke galt, men sikkert en del som reagerer. mitt råd er å ta sol. det hjelper.. det kan jeg love deg. hvor gammel er du gutt?

heisann… jeg fikk kviser som 12åring, fordi jeg ble mye plaget på skolen, noe som førte til at jeg var mye deprimert… kviser kan også komme på grunn av dårlig selvbilde, så hvis noen har det samme problemet kan du begynne å trene en eller annen idrett. jeg begynte på tekwon-do. etter bare et par måneder var kvisene borte… funker sikkert på noen…. c»,)

ja, det er ikke så mye sol ute nå. så solarium funker! ikke la ting bli ødelagt pga kviser. rett opp hodet og vis at du er sikker på deg selv, da er det ingen som legger merke til de. jeg var utrolig deprimert en stund pga kviser og da følte jeg at alle så det. jeg klarte ikke være på skolen engang! kviser vil engang bli borte…

hei mona. hva vil såå problemer med kviser si? du har all rett til å være forelsket. du er like mye verdt som alle andre og uansett er du like pen selvom du har noen røde prikker i ansiktet

det vil si at jeg har JÆ**** masse kviser… Jeg har jo hørt det fra mange da at du er like mye verdt selv om du har kviser eller hva du enn har.. men det føles ikke sånn.. ikke for å være pesimistisk altså..hehe

jeg veit.. dt er skikkelig ekkelt.. og når du prater med gutter og de ser på deg(ikke det at det er så rart når folk prater med deg) men da føles det som om de ser rett på kvisene dine.

Jeg har kviser, og har prøvd det aller meste, men min erfaring er at, P-piller, sukker og gjær (som er i brød osv.) er ting som virkelig forværrer saken. Og det er viktig for selvfølelsen og i hver fall forsøke å fjærne kvisene, men ikke glem at kviser kommer fordi man har urenheter I huden, ikke PÅ huden, så min anbefaling er virkelig å drikke masse masse vann, med syre i (sitron, eplecidereddik eller andre flytende saker med lignende enzymer i) ikke bare smaker det bedre med det er ordentlig sunt! Det finnes også en kur man får kjøpt på helsekostforretninger (det ble min reddning) den heter Biodrain, den koster mellom 200 og 400 kroner, alt ettersom hvor lang kur du vil ha. Det er en kapsel. Man tar to kapsler tre ganger om dagen. Og etter to til seks uker så har du renset hud og kropp for alt som har hopet seg opp over lang tid. Kvisene forsvinner, du føler deg bedre, og huden svetter ikke så mye. Huden er jo et organ som er med på å hjelpe resten av kroppen med å kvitte seg med avfallstoffer, derav, vi får kviser! Ekkle kviser 😉 det finnes masse informasjon om Biodrain på internett!

jeg har hørt at det hjelper å smøre på honning på kvisen. eller sitrron, det er veldig sterkt og tørker ut kvisen!!! men hvis du har tørr hud og vil kjøpe en bra hud-krem, kan du kjøpe «vaseline day cream» den er veldig bra og koster bare 40-50kr!! men hvis du vil ha noe som er litt dyrere er det en krem som heter «la praire» som hjelper mot tørr hud. det er en sånn kaviar krem. den koster rundt 800kr så den er ganske dyr, men hjelper veldig bra, hvertfall på meg. nå har jeg ikke så mye rød hud og kviser som jeg hadde før, og da hadde jeg ganske mye kviser. la praire har hjulpet mot kviser på meg oxo!!!

Hei!
Her er noen tips mot kviser/uren hud:
-Hold håret rent til alle tider! (Hvis det er fett ta det i en strikk VEKK IFRA ANSIKTET!)
-Vask det hver morgen og kveld.
-Spis sunt. Unngå sjokolade, snop, brus og iste.
-Ta kokende vann i en bolle, hell noen dråper kamille oppi, og ha hodet ditt nærme vannkanten. da åpner du porene og renser de.
-Bruk mild kvisekrem og veldig mild ansiktsåpe.
-Vask hendene mye.
-Drikk altfor mye vann (det hjelper! Du renser opp i «systemet»)
-ikke sitt for mye på dataen! (tenk på alle som har trykket på tastaturet, så klør du deg i fjeset etterpå! ÆSJ!)
-IKKE PLUKK
Hvis du er så flink å følge disse «reglene» så har du plutselig fått en ny og sunn livvstil uten kviser/uren hud. Jeg kjenner ingen som har klart det, men det er en annen sak =P
Hilsen Julie =)

hjelp!
det siste halvåret har jeg blitt vanvittig plaget med kviser på haken..har aldri hatt akne problem,men plutselig så poppet de frem en etter en på haken..ingen andre steder..dette er veeeldig plagsomt! noe som vet en kur som faktisk funker og ikke tar for lang tid?? takker!!

brunkren er ikke farlig så lenge du husker å ta den av før du legger deg!! den hjelper også på selvtillitten. jeg kunne aldri gått uten brunkrem. aldri!! jeg har ikke så veldig uren hud, men nok til at den dreper selvtillitten min. jeg sliter så sinnsykt om dagen at jeg ikke oreker å gå ut engang! høres ut som jeg ser ut som en tulling, noe jeg ikke gjør. jeg venter på mensen nå, så jeg kan begynne på diane. ikke det at jeg egntlig trenger det!! jeg sliter så psykisk.. hva gjør jeg+ hjelp meg

jeg har også utrolig mye urenheter,, poenget er at de aldri kommer «ut» liksom, de blir sånne store ekle klumper innenfra, som gjør sååå vondt! føler meg ikke så veldig lækker da liksom,,, og det er et ELENDIG tips å si at man ikke skal bruke foundation.. det MÅ man når ansiktet er helt rødt og ekkelt…tror ikke kremer hjelper såå mye… tror det må komme innenfra…

Hei! I likhet med de fleste av dere andre sliter jeg med uren hud. Bare en kommentar til du som skrev nest nederst, hvis du sliter psykisk bør du forhøre deg med helsesøster på skolen /i kommunen før du begynner på p-piller. Hun hjelper med alt! Noen råd om kviser:
– Ikke bruk ansiktsvann (hvertfall ikke med alkohol i. Dette tørker ut huden, og gjør at mer talg blir produsert)
– Det holder å bruke en ansiktsrens og hudkrem.
– Det er veldig viktig hva slags hudkrem du bruker. Noen tetter igjen porene. Hos hudpleiere har de spesialtilpassede kremer. Ikke tro på all reklamen du ser på tv for billigprodukter.
– Solarium er ikke å anbefale. Når du slutter å ta det strømmer kvisene på!
– Ikke overdriv bruken av produkter. To skal være nok. En rens og fuktighetskrem.
– Pass på hva du spiser. Det er ikke bevist at matvarer gir kviser, men det er manges erfaring at det gjør det!
– Ungå sminke i størst mulig grad.
-Kjerringrådene som er nevnt på denne siden, er veldig varierte. Det gjør det umulig å velge! Ikke bruk alt fra sitron til tannkrem i ansiktet. Dette er produkter som ikke ment for å være i ansiktet, og kan gjøre vondt verre. Det viktigster er å ta vare på huden sin, selv om man har kviser. Kvisene vil til slutt forsvinne, og pass på at huden da ikke er skadet fra den tiden du hadde kviser.
– Jeg vil på det sterkeste anbefale å gå til hudpleier. Da får du en opprensende bahndling pluss gode råd og veiledning.
Lykke til! og husk; Dette tar tid, kviser forsvinner ikke over natten!

Ligg unna sukkerbomber, spesielt brus og saft. Tren ofte, helst tre ganger i uken eller mer. Skal du endelig klemme livet av ei kvise, finn frem en nål og stikk hull på den først. Som det har blitt nevnt tror jeg at kviser kommer innenifra (avfall) – det handler stort sett om hva du må bli kvitt (de 110 fantaene du drakk sist uke?) alt sukkeret og andre uhemskheter, når du ikke svetter det ut (trening) kommer det ut på andre måter. *har selv erfart dette ved å ikke fortsette med treningsprogrammet sitt etter ferien*… Så etter jul er det treningstid for oss alle folkens! (av mange grunner :))

Jeg har kviser på RYGGEN! Og det er veldig plagsomt! Noen tips! Ville veldig blitt glad for å få de vekk! Takk for svar!

hmm… det er så mange varierte tips her.. men husk nå at vi har alle ulik hud og dermed vil ikke samme tipsene funke like bra på alle…jeg har selv slitt med mye kviser sorte prikker og glinsende hud siden jeg var 12. Har prøvs så og si det meste av produkter….og mener at når det gjelder hudpleie så vær kritisk…. styr unna de billigste kremene for de inneheld gjerne mye billig fyllestoff som ikke er helt bra for huden på lang sikt…..
Bruk gjerne sminke men pass på at det er tilpasset en med din hudtype…. og for all del rengjør sminkekostene med jevne mellomrom… ellers vil de gjøre vondt værre!
Til de som virkelig sliter så er det mange som har fått det bedre med laserbehandling og så kalt blå peeling….
Å til sist så husk at kviser varere ikke evig og ikke la deg phsyke ned av å ha det…. legg heller vekt på det best med deg selv å du vil se mye bedre ut….for ekte skjønnhet kjem fra innsiden

prøv å rense huden skikkeli hver morgen og kveld!!
jeg bruker først peeling men den bruker jeg bare ett par ganger i uka!
hver morgen og kveld vasher du ansiktet med en slags ansiktsgele, så vasker du dt med ansiktsvann og tilslutt på fører du en god ansiktskrem somhjelper til og holde porene åpne hele dagen! Det funker, mn man må være obs på at man blir være i begynnelsen!! husk alt det urene må jo ut en plass! (fåes kjøpt på f.eks. vita,apotek,osv…

Hei, er en gutt på 18 år som har hatt kviser siden 8klasse. I begynnelsen var det berre to tre stykk men når det gjekk utover mot niende-tiende klassen så vart det heilt forferdeleg. No er det ikkje så gale med «kvite» kviser, men huden er rød heile tida der kviser har vore … noen som kan hjelpe?

Hei. Til de som har kviser andre steder enn i ansiktet, – så har jeg skjønt at klær som «puster» dårlig har en tendens til skape kviser. Dette etter jeg lånte en slags pvc bukse av en kompis…Så la luft komme til.

Dusj rett etter trening er også viktig. Om du har problemer med kviser på rygg/skuldre så ikke gå i svette klær, og husk og dusj om du merker at du er våt av svette.

hey, eg har merre kviser enn nokk någen gang kan tenka dokk, folk ser det isje så godt for eg bruke masse tonn av brunkrem å pudder kver dag, ungår å snakka me folk om dagen i sollys, det e heilt forferdeli, vet isje ka eg ska jør, e flau over det! har vert hos lege men fikk ikke mye av hjelp der…. jeg er fortvila… prøver å gå uten men då ser eg heilt for jæv.ige ud… va i syden å skolle sole meg uten brunkrem for eg blir faktisk ganske fort brun, og eg har hørt at kvisene forsvinne i solå, men til og med mamma tvingde meg nesten te å ha på brunkrem, hu va flau over at eg såg sånn ut, spise isje mye fett, men avete litt potetgull… vill jøre alt for å få di vekk , eller bare noen da hadde eg vert glad, men det så må jørs har eg sije penger te, någen så har ein meining å råd te meg? plis svar ng…. klem fra fortvila tina

Skjønner selvfølgelig at de som har kviser vil få de bort, men for og ikke ødelegge huden burde man la det gå over tid. Ikke brukk grønnsåpe osv. Det virker litt, men er veldig dårlig for huden. Drikker du mye brus, spiser mye sukker generelt er dette noe du burde kutte ut for å bli kvitt kvisene. Tren ofte, slik at du svetter(gjerne løp), ikke drikk brus, spis sjokolade osv. i ukedagene. Drikk mye vann. Etter noen dager vil du få kviser, men det er bare huden som renser seg selv, ved at vannet presser sukkeret(avfallet) ut av huden. Fortsetter du med å trene og drikke mye vann, vil kvisene gå bort. Det var en «åpenbaring» for meg personlig, da jeg fant ut dette! Anbefales! La det gå over tid, og kvisene vil forsvinne mer og mer. Kommer sikkert ann på personen, men det er verdt et forsøk..

ÅÅÅh… ingeting jeg har prøvd hjelper mot kviser! jeg er så lei meg for at jeg har så mange kviser og jeg går på skolen hver dag… hva hjelper egentlig?!?! =( er det noen som har lett irritert hud som får vekk kvisene sine her? kan jeg få noen råd?

det beste er å oppsøke en hudspesialist som kjøre et «total rens program». dette er litt dyrt, men det hjelper veldig. jeg hadde kviser en stund, men etter to behandlinger er de forsvunnet. Anbefales! hold dere unna grønnsåpe. det tørker ut huden

Takk for tipset, men har faktisk vært flere gang hos hudpleier som har tatt dyprens. Kanskje de hjelper mot kviser, men nå er ikke mitt problem kviser, men arrene. Flere gode råd MOT ARR?

«Godt» og se at det ikke aber er jeg som har dette problemet. Er en 20år gammel gutt som har vært plaget av kviser siden slutten av 6kl. Har hatt veldig mange kviser i ansikt og på ryggen. Har prøvd ganske mye syns jeg,men ingenting i forhold til de fleste her virker det som. Men ting jeg kan anbefale,ting som hjelper er: 1.Kom deg ut i frisk luft,gå deg en tur og ikke bare sitt inn. 2.Prøv og tren litt,hold deg i form. 3.Sol hjelper,solarium om vinteren og tren ute i sola om sommeren. Jeg har som sagt prøvd litt selv,f eks og kutte ut min dose medsukkerinntak som er ganske betydelig. Det jeg har kommet fram til er at om du spiser en stor sjokkolade om dagen og drikker 4brus, så får du ikke flere kviser av dette. Kan godt hende mine tips kun funker for meg,men skader jo ikke. Jeg er av den typen som tror at det meste styres av psyken, så derfor hjelper det også at du er i form. At du er fornøyd med kroppen din ellers!

Majsenamel er også effektivt.. jeg trodde først at ingenting kunne hjelpe mot kvisene mine. nå har jeg brukt majsenamel en stund, og det hjelper faktisk:) bare smør det inn i ansiktet/der du har kviser før du legger deg, og hunden blir deilig og myk. til dere som bruker brunkrem: pudre på litt mel oppå brunkremen. det gir et veldig bra resultat. sminka holder bedre.. Dette er bare et tips, og dere tenker at det ikkee er verdt å prøve, men det er det:) Lover!

Til de som røyker bør de vurdere å slutte, dersom de vil ha kvisene bort. Tjæren fra røyken legger seg i på huden og i porene..

Hey folkens… Kvisejente her! Nei jeg bare lurer på om noe er sant… Er det sant at gjær hjelper mot kviser? Ekke det sopp el noe lingnende:S

Jeg leste i en sånn artikkel på sol… Der sto det at de som har kviser problemer er fordi de er for hygenisk…

Sjekk om du mangler viktige vitaminer og mineraler. Mange som er plaget med kviser har for eksempel for lite Sink, i kroppen. Jenter som får kviser ved menstruasjon bør ta tilskudd av vitamin B6 og B12.

Vask ansiktet med ansiktsprodukter, viss du er usikker på hva som passer din hudtype, så spør en hudpleier/kosmetolog (en på pafymeri)om hjelp;)
Og husk å drikk masse vann!! =) ca 1-2 liter til dagen =) Lykke til..

…Noen som vet om noe som kan hjelpe når jeg får arr etter hver kvise jeg får???

Diverse råd/tips (av egen erfaring):

-Unngå billigprodukter.
-Unngå kremer/sminke som inneholder olje.
-Ikke ha hendene så mye i ansiktet/ta på ansiktet da hendene har mange bakterier som kan forværre kvisene.
-Vær nøye med rensing av ansiktet, men ikke overdriv da dette kan gjøre det værre.
-Unngå mye skifting mellom produkter, dette kan også gjøre kvisene/huden værre.
-Ikke tørk ut huden! Fet hud trenger også fuktighet!
-Klem med måte. Klemming av kviser kan føre til arr.
-Det er ikke bevist at spesielle matvarer fører til kviser, men hvis du merker at en matvare gjør at huden forverres så hold deg bare unna dette (melk kan ofte føre til kviser hos jenter).
-Kom deg ut i solen! Solens vitaminer hjelper huden (men husk solfaktor i sterk sol).
-Dersom man har psykiske problemer grunnet dårlig hud, bør man søke råd hos lege og få piller/kremer.
-Noen p-piller gjør faktisk huden værre (bytt isåfall merke).

Må legge til at jeg har bedre selvtillit etter en time hos hudpleier.
Det er sååååå deilig.
Selv om det for meg ikke hjelper på sikt så hjelper det veldig der og da.
Jeg går en gang i måneden og kommer aldri til å slutte med det.

Jeg er ei jente på 20 år som har vært plaget med mange kviser siden jeg var 13. Det er ikke like mange kviser som da jeg var yngre, men allikevel mye + at jeg har en del skjemmende arr. Jeg blir så deprimert for jeg føler at det aldri kommer til å forsvinne siden jeg tross alt har hatt dette problemet i 7 år nå og det ser ikke ut som om det har tenkt å forsvinne med det første…

Jeg har så utrolig dårlig selvtillit og føler at folk stirrer på meg hvor enn jeg går fordi jeg er så stygg. Jeg klarer ikke en gang å forlate huset dersom det er veldig lyst ute for da vises problemhuden enda bedre enn om kvelden.
Jeg takler heller ikke at folk ser meg i øyene/ansiktet når de snakker med meg for jeg tenker at de ser på den stygge huden min.

Jeg føler også at jeg er den eneste som er så gammel og fremdeles ser ut som et pizzatryne. Jeg vet jo at jeg ikke er den eneste, men det føles slik fordi jeg ser aldri folk på min alder som har like stygg hud som meg. Og så føler jeg at folk ser på meg i avsky.

Jeg har prøvd alt, men ingenting virker. Jeg har ikke lyst å gå rundt slik for resten av mitt liv…

Det er så idiotisk at noen må ha så stygg hud, mens andre med perfekt hud kan sitte å klage over at de fikk en bitteliten kvise på haka som om det var verdens undergang! Da føler jeg meg enda værre.

Det værste er at dette har ødelagt det som skulle ha vært den beste tiden i mitt liv…

offf, off, off, hellande, her var da masse deppa folk altså! eg har sjøl kviser men eg bryr meg ikkje så mykje om da! altså da er faktsik nesten ingen så legger merke til da!, men desse punkta synest eg at fynker best:
– IKKJE plukk!
– vask deg ofte i ansiktet
– hold lyggen vekk fra ansiktet
– ikkje et masse fast food å sånt
og sist og ikkje minst ! DRIKK MASSE VANT!

lykke til folkens!

Du skal ikke vaske deg for ofte i ansiktet, for da tørker du ut og får kviser fordi huden da produserer mer talg. God rens morgen og kveld. Nok fuktighet og en god krem tilpasset din hudtype.
Jeg renset huden hele tiden når jeg var på det verste og ble bare verre.
Kviser ødelegger selvtilliten hos de fleste. Du er heldig du som klarer å ignorere det.
Men du må forstå at alle ikke klarer det.

Kviser kan ha veldig mange årsaker, blandt annet stress. Så prøv og roe deg ned;)
En ting som renser huden (min ihvertfall) godt på en naturlig måte er vann med kullsyre. Men jeg tror ikke alle bør bruke de samme metodene, alle har forskjellige hudtyper og kvisene har forskjellige årsaker.

Det er viktig å ikke klemme kviser. Unngå helst å ta på ansiktet i det hele tatt!

Jeg er 17 år og har slitt med kviser i 1 år, kanskje mere. Jeg har en del kviser rundt munnpartiet. Jeg får dårlig selvtilitt og blir deprimert, jeg har noen ganger hatt litt mindre kviser, og andre ganger en del kviser. nå har jeg mange kviser, og skal møte en jente om 2 dager :Jeg har prøvd en del ting, men ikke mye. og hva hjelper egentlig? hva hjelper? 🙁

hei…har dere noen tips for hva jg kan gjøre mot kviser på ryggen..?? gruer meg til bikinisesongen for å gå uten genser, og hater å gå i singlet..!!please, hjelp meg!!!

Jeg kjenner meg SÅ igjen. Jeg har hatt kviser i åtte år, er nå 19. Har prøvd ALT utenom slike dyre behandlinger,som jeg rett og slett ikke har råd til.
MEN, for mange kommer kviser av hormonelle årsaker, noe som er mitt problem. For jenter som sliter med kviser og uren hud rundt munn og på hake, kan det hjelpe å ta sink-tilskudd.
Uansett, nå for tiden er det nesten unødvendig å gå rundt og være plaget av kviser. Selvom mange av behandlingene er dyre, så er kanskje det det beste om man kvier seg for å gå ut og blir ødelagt sosialt sett.
For meg er problemet selvtillitten. Huden min har rett og slett ødelagt selvbildet mitt.
Noen som vet om noe som fungerer mot hormonelle kviser, da dyre kremer og antibiotika ikke fungerer ?

Det er mange flott råd her!! Men er det kankje ikke viktig å tenke på hvordan kroppen har det innvendig? Det er jo der kvisene får «møkka» fra,så jeg er enig i at man skal drikke mye vann og tenke litt på hva man spiser. B5-vitamin kan være noe å anbefale som hjelp innvendig,gjerne med en te som renser.
Det som også er bevist er at jojoba olje virker bakteridrepende på kviser og gjerne ta å kombiner dette med mandelolje.
Jeg er også enig i at man skal benytte rensekremer og fuktighetsgivende kremer. Men om natten så blir det anbefalt at du lar huden hvile,bare ta å rengjør som man pleier om kvelden,men ikke smør noe nattkrem på.
Det som er viktig å tenke på er at hvis dette er et problem som går ut over selvbilde osv,så anbefaler man å ta kontakt med noen som har greie på dette. Det finnes hundre forskjellige produkter der ute og de lover mer enn det fleste kan holde..
Husk at man må være tålmodig og ikke forvent at det skjer under over natten.
Man får ikke kviser fordi man ikke vasker seg osv osv. Det er bevist at det kommer fra genene,noe amerikanske forskere har funnet ut. Jeg snakket med familien min om akkurat dette og fant ut at annenhver generasjon har vært plaget.

MEN HUSK VÆR TÅLMODIG

Det er litt vanskelig å være tålmodig når man allerede har vært tålmodig i 7-8 år…

Er det noen som har prøvd dette med potetmel? Skal det blandes ut i noe eller skal man puddre ansiktet med det?

Har hørt at viss man f.eks har kviser på kroppen (rygg, bryst osv) hjelper det å ta en veldig var, dusj og deretter ta på seg en bomullskjorte dyppet i vann med salt på insiden. Deretter bør man ha denne skjorten på i en time og ha mange pledd utenpå slik at man blir varm og svett. svetting hjelper svært godt mot kviser!

Hei=)
Potetmeltipset: Det skal bare pudres på om kvelden. MASSE. sånn at hele ansiktet er dekket med potet mel. Jeg har hatt kviser lenge.. begynte med det, og det funker. LOver! men det må gjøres en stund før det funker. Jeg er ikke tålmodig, er dritt lei av alt som heter kviser.. men det funker FAKTISK! Lykke til! Gla i dere ALLE!:)

Etterbarberingsvann funker. det tørker ut kvisene. har bare prøvd det et par dager, så vi få se åssen resultatene utvikler seg… en kamerat av meg ble mye bedre av å bruke dette, men det er forskjellig hva huden tåler.

Heisann folkens! Veldig mange gode tips her, der er flott! Jeg prøver tannkrem akkuratt nå, men er det noen som kan garantere at tannkrem hjelper? Sliter litt selv med kvisene, men jeg har snart ren og glatt hud!:) Venneligst svar på spørsmålet mitt!:)

Mvh
Eirik

Eirik:
Jeg ville nok heller satset på å kjøpe en krem mot kviser på enten apoteketet eller en hudpleiesalong hvis jeg var deg. Tannkrem tørker ut huden og det er ikke bra.

til dere som sier at søtsaker og annen usunn mat er mye av grunden til kviser, så kan jeg bare si at dette ikke er bevist! selv har jeg hørt at man bør vere forsiktig med melk, serlig skummet. og ikke bruk produkter som tørker ut huden. da tror huden at «her er det for lite fuktighet, vi må lage mer» og dermet blir bare kviseproblemet verre. vær forsiktig om dere absolutt må klemme på kvisene, for om dere er for røffe kan det føre til arr som ALDRI vil gå bort. så mitt råd er å være snill med huden sin:) og oppsøk gjerne en hudpleier om dere er veldig plaget!

jeg har hørt at om du har problemer med kviser pga godis så vil du bare forsette å få det hvis du forsetter å spise sjokolade.men om du ikke jar problemer med godis kviser så er det kansje pubrtets kviser:)

hei,,jeg har veldig problemer med kviser. Og når jeg først får de, har jeg en tendels til å klemme på de. De blr som oftest til sår og tørker inn etter noen dager. Men jeg lurer på om dette er lurt for huden?

hei. jeg gidder ikke høre på folk som sier at kostholdet ikke har noe å si for kviseproblem. Har jeg spist sjokolade en helg, får jeg kviser med en gang. Er skikkelig lei. Har slitt med kviser i 5 år nå, og blir ikke kvitt problemet. Jeg har ti og med vært hos lege og bruker middel fra legen, men har fult av kviser enda. Er det noen som har det idielle tipset om fjerning av kviser?

hei alle sammen..hvis dere vil bli kvitt kvisene deres så drikk masse vann, helst 5 liter om dagen. dette renser kroppen, og sørg også for og spise regelmessig. jeg hadde masse kviser men prøvde dette og det funket bra, også en joggetur er fint, fordi til mere du svetter jo bedre er det for kvisene…en sunn og sprek lifsstil hjelper ganske mye..har ingen kkviser jeg nå. pluss at jeg er i knall form..lykke til =)

Heisann.
Jeg har holdt meg uten usunn mat (Fettmat, gatekjøkkenmat, snop, brus og andre usunne ting med mye sukker) i tre uker nå. Dette hjelper virkeligt. Jeg hadde mye kviser i ansiktet mitt før, og nå har jeg ingen nesten! De som sier «Spis og ha det kjekt, for kviser kommer ikke av snop» er bare tull. Slutter du KONSTANT (da mener jeg KONSTANT) med snop, så skal du se at du blir glattere i ansiktet. Drikk MYE vann HVER dag, og svett ut mye. Vask ansiktet 3 – 4 ganger om dagen, så hjelper dette virkelig. Dette bør dere tro meg på, for jeg har gjort det i 3 uker nå, er nesten helt kvisefri. Mangler kanskje 4 – 5 dager til, så er ALT helt vekke!:)

Lykke til, dette BØR prøves!

saken er at med potetmel så blir det mye verre med en gang, hvis man ikke klemmer skal det visst forsvinne helt etter denne «behandlingen». men jeg har ikke tørt å prøve, liker absolutt ikke tanken på at det blir verre.

vann hjelper faktisk, men 5 liter om dagen! Ikke hør på det rådet der, for all del!! Å drikke så mye vann kan faktisk være skadelig.. Men drikk ca 2 liter om dagen, litt mer om ønskelig, så får du mer enn nok..

Bruk grønn leire,det hjelper sinnsykt bra!!!
Man får tak i det på helsekosten,bare sørg for å dampe ansiktet på forhånd,da trekkes urenhetene bedre ut.
Grønn leire hjelper UANSETT om kvisene skyldes fet eller blandingshud.
Smør bare huden inn med en krem som inneholder Tea tree oil etterpå.Man merker en SKIKKELIG forskjell etter kun 3 gangers påføring

Grønn leire er absolutt tingen mot urenheter.Brukes som maske.Påfør og la tørke,fjern med lunken vann etterpå.Garantert virkning!!Man kan fort gå seg vill i jungelen med alle produktene som tilbys fra alle kanter,men grønn leire er en sikker vinner

Bruk ikke såpe i ansiktet!
Hvis kviseproblemet blir for ille, så oppsøk en hudklinikk.
Jeg fikk selv hjelp og ble kvitt problemet.

å bruke etterbarberings vann.. funker bare i starten også blir det værre og værre desto mer du bruker det.. skjedde med meg.. ;D hehe..

hei! jeg har slitt med kvser i halvannet år nå, og er dritt lei. orker ikke mer. har prøvd MANGE kremer, har vert hos hudpleie, også lege da. det jeg fikk hos legen hjalp faktisk. har brukt den kremen i 5 mnd nå, og kvisene forsvant litt etter litt, men nå har de plutselig kommet tilbake:( jeg orker bare ikke mer. halvannen uke til jeg begynner på vgs, kan ikke se sånn her ut da!! åsså lurer jeg på om det er sant det at du får mer kviser av å gå me håret i fjeset, for isåfall så gjør jeg det. går ikke lenger med strikk i håret, for da hviser kvisene ENDA bedre! selv om jeg likte veldig godt å gå med strikk i håret:( jeg bruker på en måte håret til å skjule litt av kvisene med. men nå trenger jeg virkelig hjelp. er det noen som vet om noe som hjelper! vææær så snill! er så desperat nå!

Smør litt moden avocado i ansiktet og la den virke i ca ti minutter!! funker kjempe bra!! pluss at du kan nesten se litt brunere ut etterpå:) men ikke prøv dette hvis du sliter med gresspollen allergi:p

haaater disse jæævla kvisene! Jeg gjør absolutt alt som står i min makt til å bli kvitt de! men om de forsvinner? nei, heller motsatt! har slitt med kviser siden jeg var 12 og jeg er i dag 18 år, en kan bli gal av mindre.!! Men i løpet av min laaange «kvisekarriere» har jeg funnet ut at det hjelper faktisk å :
-trene
-slutte å spise sukker, godteri og chips
– spise blåbær
-legge seg tidli, og få nok søvn
– ikke drikke alkohol ( en fyllekule og tusen kviser blir resultatet er min erfaring

Tilfør huden MASSE fuktighet. Ikke tørk den ut. Da produserer huden bare enda mere talg, og det dannes nye kviser.

Det eneste som fjerner alle kvisene i ansiktet mitt er om jeg trener så jeg svetter (ergometersykkel er bra)
hver dag i en hel uke i strekk. Men om jeg tar en uke pause etter det igjen så kommer alle kvisene tilbake…

må også si jeg sover lite om nettene etter skoletiden begynte. og etter det har jeg fått noen flere kviser, så heretter skal jeg legge meg tidligere 😉

hei! sett at noen sier at svetting hjelper mot kviser, dette er ivertfall noe som garantert fungerer! trener endel selv. når jeg har trent godt en uke (eller mindre) blir kvisene veldig redusert og blir ofte borte. Så tren hardt! bli svett! det hjelper!

Ikke bruk sitron! Det tørker ut huden fullstendig og man får bare mer kviser av det!! Vær heller mye ute i frisk luft, tren mye og spis mindre fet og sukkerholdig mat! Forebygg kvisene helst innenfra, istedet for å smøre på allslags greier…:) lykke til!

jeg absolutt hater kviser. jeg spiser bare snop når jeg blir tilbydt og trener mye, men jeg er den somm nesten har mest kviser i klassen.. håper et av disse tipsene hjelper..:)

hei. ja nå har jeg lest igjenom alle komentarene her. og ja, jeg lo litt a jeg hørte rådet om grønnsåpe. jeg er en jente på 15 år og er kraftig plaget av kviser. det er mange her som sier at man burde ikke bruke smnke, men hvem vet da ikke det? men når du har uren hud, kommer du inn i en slags ond sirkel. jeg kan ikke gå på skolen en dag uten sminke, og det er helt forferdelig. jeg har vært mye deprimert til tider. har pravd ALT! fra hudspesiallist, lege, og alle slags produkter. på skolen ungår jeg solen, pga da ser man mer at jeg har uren hud. jeg ser aldri heller folk i øyene når jeg prater pga jeg er redd de tenker «å huff, så stygg hun er». jeg er virkelig en av de som vet hvordan det er, men nå har det faktisk begynt å roe seg ned. jeg skal gi dere noen gode tips… for dette er faget jeg er ekspert på!
– ha et rense produkt, ikke bytt fra merke til merke. rens morgen og kveld.
– ungå å spise sukker, hvetemel, melkeprodukter!
– tren! ta deg en joggetur! ( uten sminke!! ingen ser deg i skauen!)
– prøv å dr til svømmehall, basstue hjelper driit bra! trust me!
– jeg har godt hos soneterapi en stund! det hjelper.
– de som sminker seg, og er i en ond sirkel som meg. ta av sminken med en gang når du kommer hjem.
– ikke ta solarium! det hjelper kjempe mye først, men etter en stund popper kvisene ut på fult
– prøv til sommerferien å gå uten sminke, og sol deg. bad i saltvann.
-jeg vil ikke anbefale antibiotika… jeg gikk på det i noen måneder. det ende med at jeg satt rester av pille fast i halsen, og måtte ta rønhten.
ellers vil jeg bare si takk g lov at det er fler som føler det sånn jeg føler. trodde jeg var helt alene. det kan være jævlig i tider… i alle fall når bestevennina de har den fineste huden i verden. til sommeren tror jeg kanskje at jeg skal takke nie til en sommer jobb pga jeg har lyst å gå uten sminke denne sommeren. vi får jo trøste oss med at en dag vil det forsvinne… og at de som har uren hud i ungdommen, får ferre rynker som eldre:P med venlig hilsen en som har vært igjenom kvise dramaet…

Jeg har lest at man får ofte kviser viss man tar seg i fjeset med hendene, eller sover på sengetøy som har vært på en stund . Dette kan jo stemme, siden d dannes en del bakterier på hendene og sengetøyet . Men ellers så tror jeg ikke at hverken tannkrem, sitron, potetmel eller noe slikt hjelper i lengden .. Det som er best å gjør hele tiden må være å rense huden me en rensegele, å en hudkrem . Ikke skift merke på profuktene, men finn ut va som passer huden din best 🙂 kviser er det VERSTE som finnes .. men man kan alltids få gjort noe med de ! å tips mot de svarte prikkene på nesen( hudormene ) DAMPBAD ! ;p ha en ballje me varmt vann (varmet på komfyr, ikke rett fra springen) Så tar du en håndduk over hode, å sitter over dampen som kommer fra vannet i ca ti min.. Så klemme du ut de svarte prikkene. Detter enkelt fordi porene har blitt åpnet. VELDIG bra for huden 🙂 lykke til ! klem fra ei som har tatt opp Kampen mot kvisene ! :DD

1. Det er viktigst å vaske huden på kvelden. Da får huden ligge en HEL natt uten forstyrrelser.
2. Drikk mer vann enn det du vanligvis pleier.
3. Du burde ligge unna fetene mat også.

Hei,jeg er en jente på 13 år og har hatt kviser i 3 år,ingeting virker,har vært hos huspleien veldig mange ganger,renser huden vær kveld og vær morgen,har prøvd ananas hjalp meg veldig! Har ingen nå:D

det er ikke bevist at kostholdet påvirker huden din, så kjør på med sjokolade;)… mitt beste tips er å rense ansiktet hver dag + peeling og en naturlig leirmaske en eller to ganger i uka.. fuktighetskrem, frisk luft og mye vann er heller ingen dum ide.. fikk råd av en hudpleier om å ta kostilskudd c-vitamin med sink, hjelper faktisk:)

Jeg prøvde for ikke lenge siden litt kaffegrut i annsktet der jeg har mest kviser. Jeg lot det virke i 5 min og tok en fuktihetsem etterpå. Det funket kjempeba ! Bedre enn noen proukter jeg har kjøpt !

Det går over! Noen folk blir faktisk bare penere og penere med åra, men det krever også rett innstilling og livsstil. Ta det med ro, jeg er ikke noe prakteksempel. En og annen kvise er det fortsatt, selv om det er noe helt annet nå. (Har for øyeblikket en saftig fyllakvise på halsen, som faktisk er årsaken til at jeg sitter her og skriver.) Men til alle deprimerte: jeg har vært der! Det er ikke alltid lett å komme seg ut av det, men veien ut begynner med at man forkaster skjønnhetstyranniet og rett og slett er fornøyd med at man lever og er et inspirert vesen. Jo mer fornøyd, jo mindre bryr du deg, jo mindre tørker du ut huden med vasking og tilsetningsstoffer, jo sunnere blir huden. Hos meg er psyken sjef over alt som foregår. Stress og dårlig selvtillit i kombinasjon med den ytterste kjedsomhet er selve oppskriften på problemhud, mens frisk luft og mat og ikke minst friskt mot og initiativ er oppskriften som funker motsatt. Selvfølgelig, når jeg får spisekick på peanøttsmør vet jeg at det får konsekvenser, men da er det i utgangspunktet psyken som er i ubalanse, ellers hadde jeg ikke trengt det spisekicket…jeg kunne ha sagt så mye mer, men nåja.

Jeg har prøvd tannkrem mange ganger, og hatt det på meg om natta, men syns det ikke virker i det hele tatt syns heller det har virket negativt:( for jeg syns jeg har fått flere kvser. Men nå har jeg lest mye nye ting jeg kan prøve ut som f.eks. grønnsåpe, og håpe det vil hjelpe bedre:)

jeg vil ikke anbefale at dere kjøper dyre produkter for å bli kvitt kvisene deres. jeg har prøvt mye forskjellig men nytter ikke, bruk heller noen av disse «kjerrinrådene»

kviser er jo helt naturlig, de er arvelige ting, å man kan ikke gjøre noe med dem..

jeg er ikke så opptatt av om jeghar kviser eller ikke!!
jeg er vanlig mennske selvom jeg har dem!!!!!

Ok folkens. hør her.. jeg går hudpleie, og blir helt skremt av det jeg leser her. sol, saltvann, grønnsåpe.. hva er det dere ikke sier funker? dette tørker ut huden deres! det vil se ut til å hjelpe i starten, fordi det tørker ut kvisene også. men bare vent til hele huden er uttørket, og kvisene kommer fordi huden er for tørr. det er tusen ganger vanskeligere å bli kvitt! nei, rens dere godt morgen og kveld med gode produkter for fet hud. ikke rens og peel for mye, da stimulerer du hudens talgproduksjon, og det vil bi enda verre. hold deg unna sjokolade, mye sterk mat, drikk masse vann, og vær hygienisk når du skal klemme kviser. Og bare vent noen år, så er alt mye bedre skal dere se! lykke til! 🙂

Har hørt at man kan smøre på aftershave for å bli kvitt kvisene også tannkrem. jeg bruker også munnskyll (vademecum) som hjelper.

SERIØST!! Kviser/akne er det mest deprimerende som finnes!!

Jeg er en jente på 16, som er ekstremt plaget av kviser.
Og til alle der med perfekt dere som sier «slapp av, det forsvinner» .. for det første, noen som ikke i det hele tatt har kviser, har det ikke sjangs til å forstå hvordan vi som lever med det, har det.
Og nei, jeg har en mor på 45 år, som FORSATT SLITER MED UREN HUD OG KVISER!! Ikke akkurat betryggene for meg.

Jeg er nokså sikker på at eg jeg g mor min har prøvd alt fra a til å.

Sol og solarium er ikke til å ambefale for oss som er ekstemt plaget, det ser kanskje bedre ut fordi man blir brun og da vil ikke rødheten vise like godt. Men deretter vil huden bli enda mer irritert og få mye mer indre kviser og sorte prikker.

Jeg har også erfart at sminke og andre produkter som inneholder olje, ikke er til å ambefale, det vil bare forverre alt.

Som sagt siden jeg har fet og kvisete hud både i annsikt, rygg og bryst, har jeg prøvd det meste, stråling, soneterapi, lege og ja det meste. Ingenting har virket.

Renser hud, morgen og kveld. Har sikkert prøvd alle rensekremmer som er produsert i verden.. Og av alle kjerringrådene som er oppfunnet, tror jeg at jeg vil ambefale «potetmel» som det mest effektive etter rensing. Påfører der det er verst. Selv har jeg sluttet å spise snob, brus, chips o.l. og
drikke eller spise melke produkter, spiser heller ikke vanlig brød eller andre matvarer som inneholder mel (feks. pizza osv.)
Bruker spelt mel for å unngå mer kviser enn jeg må.(Smaker nesten det samme som vanlig mel)

Rettere sagt jeg gjør alt for å få bort dette marerittet… Som jeg selv ser på som en hud sykdom.

Beste råd jeg har fått er:
– Kondisjons trening ( få opp blodsirkulasjonen i anniktet)
– Drikk mye vann.
– Ikke bli for stresset. (påvirker huden)
– ikke klem på kvisene, (jjeg vet at det er umulig og unngå, men bruk eventuelt et papir mellom pingerene dine for å ikke spre bakteriene du klemmer ut)

Jeg har hatt kviser i store deler av livet, håper at det er noen som har noen råd til meg?

Leit ¨å høre at mange sliter med akne/Kviser.
Er en 15 år gammel gutt, sliter ikke voltsomt med kviser , men har endel kviser i pannen. Jeg kjøpte, eller mor kjøpte kvisemiddel(basiron) på apotek, det hhjelpte svært lite..
Mine beste råd er:
Drikk mye vann, og tren.
Ikke spis for mye dritt.
– ungå panneluggen i pannen (som jeg sliter med:p)

-Viss du har kviser på pannen, smør vatn på den og ta på potetmel..Gå og legg deg og våkne vakker neste morgon 🙂

-Prøver aftershave akuratt nå, ser faktisk bedringer alreie:) Svir og klør, gode tegn.

-Aldri prøv me tannkrem på , forverrer noe så Jæv%¤»!

-Grønnsøpe har jeg aldri prøvt, Men etter lite kunnskap: Ikke ta det på om du har mye spredt kviser rundt, for det tørker ut. Men om du har noen få så kan du smøre på fordi det tørker ut, men pass på å ikke tørke ut for mye av ansiktet forda vill du få mye mer klatt i senere tid me kviser.

lykke til, føler med dere som sliter

I hundee på overkroppen og i ansiktet har vi talgkjertler som produserer hudfett. Talgene er nede i porer som blir mindre i puberteten. Talgkjetlene blir påvirket av hormoner som vi får mere av i puberteten og det er forskjell på hvor mye talgene reagerer fra persons til person. Hormonene kan igjen reagere fra person til person på usunt kosthold (sjokolade, brus etc). På huden har vi alle bakterier som lever av hudfettet, de etterlater avfall. Når porene er trangere, de blir fylt mer med hudfett og det blir mer avfall fra bakterier kan porene bli tett. Da vil du få svarte (åpne) eller hvite (lukkede) små prikker, disse kan klemmes ut. Når disse blir tette blir di bettente, røde og det oppstår en bettenelse som er et «forsvarsmiddel» for kroppen.
Det er greit å bruke ting som tørker ut huden, men bruk vannbasert fuktighets krem etterpå for å motvirke at huden må produsere mer hudfett pga tørr hud. Bruk gjerne tynne kremer og såpe som åpner porene, minker talgproduksjonen og bakterier. Og __DRIT__ oppi når folk skriver det hjelper med tannkrem, det irriterer huden, vis det er et bestemt middel i tannkremen som hjelper så kjøp bare denne så slipepr du å smørre 50 andre stoffer på huden som gjør huden irritert. + Det finnes langt over 100 forrskjellige tannkremer og grønnsåpe men ingen sier hvilken de har brukt.
Er gutt på 17 år, sluttet og spille data i desember, plutselig ble jeg lei av smaken på grandiosa og bruker og cola faktisk, så jeg begynte å trene, spise sundere og drikker 2-3 liter vann hver dag, mest i forbindelse med styrketrening. Det hjalp veldig ! Helt til påska kom å spiste 2-4 kvikklunsjer i nesten 2 uker, hadde aldri hatt en kvise i panna før dette bare rundt munnen, men etter dette var det så mange kviser det gikk ikke an å telle engang. Har siden påska vaska huden med en fransk såpe som minker talgproduksjon og en krem som renser huden av samme merke (gidder ikke gå på badet å finne ut hvilket…) Ser en klar forbedring og har ikke fått en kvise i ansiktet på 1 månde nå (bra for meg) men kvisene går ganske sakte bort… men kviser er heller ikke noe som går bort over natten etter min erfaring.
Bare noen tips

HEI LES DETTE. Mann bør holde seg unna pepper, skalldyr, dyrefett ( fett fra dyr) og alkohol. Kutt også ned på sukkeret. Ikke ta hormon piller, men piller som får blod omløpet i gang. Rens huden morgen og kveld.(IKKE BRUK SÅPE). Bruker du sminke så bruk pudder og ikke flytende fundation. Bruk en parafyme fri krem under pudderet og på kvelden når du skal legge deg. Parafyme kan tette porene. Ikke bruk tannkrem på acnene/kvisene for det kan rive av huden så du får sår og vil da ende opp med et arr. Bruk pulver på acnene som inneholder cortex dictamni og fructus kochiae. Tro meg, du vil ikke bruke noe annet etter du har prøvd dette. Spis frukt for det inneholdet AHA som er bra for huden. Gråt. Tårer hjlper på åpne sår. Har du allerede tatt knekken på en acne så smør en dråpe tåre på den og den vil tørke.

PS: Sov minst 8 timer hver natt for søvn er utrolig viktig for huden og ikke minst hjernen. Prøv å ikke drikke så mye kaffe for kaffe gjør at acner og arr fra acner forblir røde, men 1 kopp om dagen skal gå greit. Det er ikke nødvendig å drikke så mye vann for det er vann i maten du spiser og det er blitt gjort en undersøkelse på om vann har så mye å si på huden. 1 person drakk bare vann i 1 uke og en annen drakk alt annet enn vann og resultatet ble helt likt. Bytt ut noe av vannet med grønn te for det inneholdet antioksidanter. IKKE sol ansiktet ditt for sol gjør huden rød og arrene blir synligere.

Oi sann….mange forskjellige tips:D Eg meine at ein ikkje skal slutte å spise snop og chisp…ein må jo leve livet og:) Men treng ikkje ete så mykje…berre på kvelden i helga:D:D Slitt og med kviser…plager meg veldig…føle meg stygg og har dårlig sjølvbilete:(:
Skal drikke mykje vatn og prøve å gå turer:D:D Tru ikkje det hjelpe så særleg:D:D Men greitt å gjere det fordi det er sunt. Forresten berre brukt sminke… det er nokre fundation som hjelpe mot kviser fordi det er minerale i dei. Har hørt dette fra bladet maskara:D:D

Jeg hadde problemer med kviser i tenårene. Gikk gjennom den klassiske fasen med «pizzatryne» og alt annet innenfor mobbing.
Jeg har en løsning på det: Møt mobberne med rak rygg, og si til deg selv hver eneste bidige dag at du er bra nok! Helt til du tror på det selv. Du kan gå en hel dag og gjøre det til et prosjekt å notere negative tanker du har. Du kommer til å bli overrasket over hvor slem man faktisk kan være mot seg selv.
Så gjør du en aktiv handling om å møte hver negative tanke med en positiv.
Det er snakk om å omprogrammere hjernen.
Lettere sagt enn gjort, men fullt mulig. Og ikke gi opp!
Det hjelper å vaske ansiktet nøye, spise sunt og få frisk luft. Det hjalp meg.
Dessuten er jenter latterlig dårlige på å holde sminken ren. Rens koster, vask etuier, og vask fingrene før du legger sminken. Gjør dette ofte!

Det som er slitsomt, er at det ikke finnes noen quick-fix for å fjerne kviser. Det tar tid, men det er verdt det. Man må jobbe for å få resultater. Om man gir opp halvveis inn i det, fordi resultatet ikke kommer fort nok, så er man jo garantert et dårlig resultat uansett. Stå på!!!

hei
jeg er da undannet hudpleier. kviser er en ting de fleste går i gjennom. For all del ikke smør alt mulig rart i ansiktet dette skader huden på sikt,(husk huden glemmer aldri) rens ansiktet morgen og kveld og bruk en fuktighetskrem. gå gjerne til hudpleier for å få produkter tilpasset hudtypen din.. grønnsåpe kan gjerne virke for å tørke ut og fjerne kvisene, men dette er skadelig for resten av ansiktshuden og den blir tørr og kan begynne å flass. ikke hør på kjerringråd. bruk skikkelige produkter, så blir du kvitt kvisene på en god måte.

Jøss å jøss å jøss. Folkens, her må det virkelig gjøres noe. Alt dere kommer med her av innspill er rene gifta til huden vår. Jeg blir nærmere sjokkert her jeg sitter å ser på slør innslag om å putte alt mulig i fjeset. stop it! Jeg jobber som hudpleier, jeg har spesialisering i akne hud å røsket i huden. Jeg vil komme med noen tips til dere så sliter ned små nupper, kløe, kviser, eller en feit hud. Det viktigste en må tenke på når en har uren hud er : det indre. Kjøp en god rense te på apoteket , den er suveren! Har den selv på mine kunder, den koster ca 250 kroner men den går i alle organer, lever,nyrer, tarmer, blod, osv osv. Den får en ordentlig EU sjekk på kroppen! Drikkes hver kveld med en teskje i lunket vann. Viktig å ikke ha for varmt da det varme vannet vil dø ut alle de gode stoffene i te’en . Røyken sine giftstoffer går faktisk på fjeset , gidtstoffene kan gi utbrudd å urenheter i skinnene. Underlivs problemer fører ofte til urenheter ved hake partiet. Det kan være alt fra klamydia , sopp, eggstokk plager, betennelser i livmor osv osv! tann krem å sitron inneholder så mye sterke kjemiklaske saker at det vil forverre deg. Jeg sverger til decleor aroma night. Den healer å reparer huden intenst om natten. Dette er en balm så ikke påfør for mye. Men husk: dere med feit hud å kviser: bruk decleor ylang ylang aroma night. den første jeg sa, virker mer på arr å rød het å akne. bruk ikke sminke fra cubus og butikker, det inneholder så mye parabener å tilsettingstoffer som ødelegger oss. kjøp glo minerals sitt på coverbrands.no , prisene er en drøm å foundation gir en dekkevne så er helt utrolig. Men. Bruk en fuktig svamp å påfør med. Den er super!!! Holder til dagen etter også for den er så tykk og god i konsistensen. trenger dere masse mer tips så spør 🙂 husk også at huden skal beskyttes å pleies, ikke eksperimenteres med. 90% av akne utbrudd kommer av for liten fukt i huden. Da danner huden selv fett så gir kviser å arr. Babor har forresten verdens beste krem mot tørr hud samt peeling:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *