Koke makrell

Skjær av hode og spor, finner etc. Sløy og vask den ferske makrellen. Skjær opp makrellen på tvers i passelige spisestykker.
Kok opp vann i en bolle, tilsett noe salt og lauvbærblad (ca. 2 – 3 blader til to makreller). Legg makrellstykkene i kasserollen og la de ligge å småkoke (putre) i 2 – 2 1/2 time. Serveres med rømme, poteter, oppskåret agurk som har ligget i eddiklake tilsatt sukker i ca. 1/2 t. Annen grønnsak kan også brukes, som rasbet gullerot.

NB. Makrellen vil ikke koke sund.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
Koke makrell, 2.0 out of 10 based on 1 rating

0 kommentarer til «Koke makrell»

  1. Tja, er ikke koking litt overkill da?
    Pappa pleier å la den trekke, akkurat som torsk og annen fisk :p

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Ærlig talt! Man kan ikke koke makrellen i 2 timer! Kanskje et kvarter, altså femten minutter!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *