Kategorier
Middag

Kjøttkaker m/brun saus

Kjøttkaker:
500 g kjøttdeig
1 1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts muskat
1 krm ingefær
2 1/2 ss potetmel
ca.2 dl melk eller vann

Bland alle ingridiensene godt sammen, bruk gjerne mikser med eltekrok. Form kjøttkakene med hjelp av en spise-skje og håndfalten din. Stekes til de er gjennomstekte.

Brun saus:
5 dl kraft/vann
3 ss hvetemel, utrørst i kaldt vann
litt sukkerlikær for og få passe farge
salt og pepper etter smak

Bland sammen hvetemel/vann og kraft/vann, kok dette opp under omrøring, la det koke i 7-8.min, smak til med salt og pepper. (evnt. andre krydder etter smak)

Smaker godt sammen med brun saus, kokte poteter og kokte grønnsaker.

0 svar til “Kjøttkaker m/brun saus”

Disse er gode,men de blir enda bedre
dersom man tilsetter en liten løk.
Riv den på råkostjern eller bruk en minihakker

Disse er nyydelige, men:
Tilsett gjerne en liten løk som du har kjørt i minihakker.
Jeg garanterer at disse blir populære!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *