Kategorier
Bilen

Kjørt deg fast?

Hvis du har kjørt deg fast i snø eller hjulene ikke får tak på isen kan du bruke gulvmattene i bilen under hjulene. Dette lager friksjon og gir deg derfor bedre grep.

0 svar til “Kjørt deg fast?”

En annen veldig smart metode er å ta ut en del av lufta på dekkene til drivhjulene. Man får mye bedre grep, og det er bare å komme seg på nærmeste bensinstasjon å fylle opp dekkene igjen!

Dersom du står fast på flatmark fordi det er mye snø under bilen, og du har prøvd det meste, kan du prøve å jekke opp bilen for så å legge noe (en planke e.l.) under det hjulet som er jekket opp. Når du så slipper bilen ned igjen med jekken, vil bunnen være hevet over snøen som holder deg igjen og du vil lettere få bilen i bevegelse.

Hvis du bruker gulvmattene for å komme deg løs, er det lurt å lage et lite hull i mattene hvor du kan feste ei snor. Dette snøret fester du i matta og bak på bilen, da blir de hengende bak bilen når du kommer deg løs og du kan vente til du er på trygt underlag før du stopper å legger dem tilbake.

Skal du opp en glatt bakke og ikke kan hente fart, kan du prøve å rygge. (Gjelder hvis du har framhjulsdrift og motoren framme.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *