Kategorier
Kjøkkenet

Kjøleskapsdøra sitter fast

Vanligvis er kjøleskapsdøra enkel å åpne, men noen ganger når man nettopp har lukket den og skal åpne den igjen så kjennes det ut som om den har sugd seg fast. Dette er faktisk akkurat det den har gjort. Forklaringen er at når man åpner kjøleskapet kommer det varm luft inn. Når døra lukkes så kjøles denne varme luften ned og siden kald luft tar mindre plass enn varm luft vil det bli lavere trykk inne i kjøleskapet og døra blir sugd fast.
Et triks for å få opp døra er da å prøve å lage en liten åpning i foringen rundt døra for å slippe inn luft.

0 svar til “Kjøleskapsdøra sitter fast”

Eller man kan vente et minutt til trykket har gitt seg.
En annen morsom effekt av varm luft, er å åpne et vindu i en lav etasje og et vindu i en høy etasje; luften vil da «alltid» strømme inn nede og ut oppe pga at varmen i huset stiger oppover.

Dette var et dårlig tips. Jeg har et ufrivillig hull i foringen i kjøleskapsdøra, og det resulterer i at trykket ikke virker som det skal, og det kommer mye mer kondens enn ellers inne i kjølesakpet. Jeg må skifte foring. Så til dere andre som leser dette: ikke lag hull!!!

Meningen var sikkert ikke å lage hull, men å ta fingeren innunder foringen slik at du slipper inn luft, da åpner du døren lett som ingenting…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *