Arkivet for nyttig informasjon

Kjernetemperatur

Bruk steketermometer for å få riktig kjernetemperatur når du steker kjøtt.

Indrefilet av svin
65 grader

Storfekjøtt biff, indrefilet og ytrefilet
Rød: 55 – 60
Rosa 60 – 65
Gjennomstekt/grå: 70

Røkt svinekam
70 grader

Lammestek og lammelår
70 grader for rosa kjøtt
72 + for gjennomstekt

Reinsdyrkjøtt, reinsdyrstek og reinsdyrfilet
Rosa 65 grader
Gjennomstekt 70 grader

Kalkunfilet
69 grader

Kalkun
70-72 grader

Ribberull
70 grader

Roastbiffen
65 grader

Kylling
70 grader

Entrecôte
60-65 grader

Oksestek
58-60 grader

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (10 votes cast)
Kjernetemperatur, 7.8 out of 10 based on 10 ratings

Vanlige søkeord:

  • kjernetemperatur svin
  • steketemperatur svin
  • steketemperatur svinefilet
  • svinefilet kjernetemperatur
  • steketemperatur biff
  • steketemperatur kylling
  • kylling kjernetemperatur
  • kjernetemperatur biff
  • kjernetemperatur svin indrefilet
  • kjernetemperatur kylling

Posted under: Diverse

Tagged as: , , , , , , , , , , , ,

0 comments

  • J Morten A Egerhei on 22. juli 2008 at 09:31 said:

    Reply

    Husk at kjernetemperaturen øker med 4% av steketemperaturen når du legger kjøttet til å hvile etter steking. Dvs at dersom du steker et lammelår på 160 grader og skal ha 70 grader i kjernetemperatur, så ta det ut når det er 64 grader og pakk det i folie. Deretter vil kjernetemperaturen stige til 70 i løpet av de 20 minuttene den skal hvile i folie før servering.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  • Enn hjort, da? Nakke, spesielt – ved koking?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>