Kategorier
Utenfor huset

Islykt

Du kan enkelt lage en fin islykt ved å fylle en 10-literbøtte med vann og sette den i fryseren eller ute hvis det er kaldt nok der til at den fryser.

Når vannet fryser er det alltid det vannet som er i midten av bøtta som fryser sist. Når det er et ganske tykt lag med is, heller du isklumpen ut av bøtta, kakker hull i toppen på den og heller ut vannet inni. Nå kan du sette isen ute og sette et telys oppi og dermed har du en flott islykt!

0 svar til “Islykt”

Er det ikke sånn at hvis man fryser varmt vann vil lykten være gjennomsiktig, og ved bruk av kaldt vann vil den være «tåkete»? Man kan også fylle en bøtte halvfull med vann og sette en bolle oppi. Mellom bollen og bøtta kan man dytte grener med røde bær (kjøpes på blomsterforretning) som fryser til inne i lykten. Det blir superstilig!

Man kan også bruke kreppapir til å farge vannet, slik at man får en farget islykt. Putt kreppapir oppi vannet og la det stå en stund til vannet får farge. Fjern så papiret, og begynn prosessen med å lage islykten. Også kjempestilig 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *