4dl vann
1/2 kg sukker
125gr smør
1kg hvetemel
1 toppet ss hornsalt (hjortetakk)
Sukker løses opp i varmt vann og settes til kjøling 1/2 time.
Bland smeltet smør og mel og hornsalt i vannet.
Mer mel hvis for løs deig. Kjevle ut 5 mm tykk og trykk ut med former.
Stek 10-15 min i 225 gr midt i ovnen.
24 svar til “Hvite kakemenn”
Hvite kakemenn blir også kalt SPEKULASI.
Me kalle d «julamannar» på Karmøy 🙂
man kaller det gøttekællær i sør.
goe julamannar kalle me det
Er dette det samme som mjølgamper? Hvis ikke, er det noen som har oppskrift på det?
navnet er kakepersoner
Kagemann på dialekt ellers er det vel kakemenn
julemanna på sunnmøre… men oppskriftene variere veldig…fra kaldt over natta, til ingenting?? er denne god, noen som har forsøkt??
vi seier julemenn:)
Denne brukte vi i barnehagen,kjempelett og knallgoe 🙂
Det her jo selvfølgelig kakekællær! Jaja… Wesołych Świąt! ;P
Det hete jo selvfølgelig kakemainna.
Hvite kakemenn blir også kalt JULEMENN!
bruk melk istedet for vann og smult istedet for smør, da kan vi snakke kvalitet……
hei! Denne oppskriften er veldig bra og alt smaker godt og sånn! Men jeg har et tips til alle som vil være sunne og føle seg litt bedre etterat de har spist en kake. ! : bytt ut hvetemel med sammalt hvete og bytt ut halvparten av smøret med olivenolje. Hvis du vil være ekstra sunn kan du bytte ut halve sukkermengden med en banan. et blir kjempegodt og friskt! Bare prøv!
Julemenn blir på Vestlandet malt med rød konditorfarge. Der er 2 typer oppskrifter, myke, eller sprø. Begge smaker fortreffelig.
Søte Kakemenn<3
De var gode , takk for tipset.
Veldig gode kakemenn 🙂 Skal lage sånne flere ganger da ..
Vi på smøla kaller de Kakemann!
Det heter kakemann. Det er ingen vits i diskusjon en gang!
MJØLGAMPER!
kvitemainna
Jeg prøvde denne oppskriften, men de ble harde og ikke bløte. Hvordan er det meninga de skal være?