Hvite kakemenn

4dl vann
1/2 kg sukker
125gr smør
1kg hvetemel
1 toppet ss hornsalt (hjortetakk)

Sukker løses opp i varmt vann og settes til kjøling 1/2 time.
Bland smeltet smør og mel og hornsalt i vannet.
Mer mel hvis for løs deig. Kjevle ut 5 mm tykk og trykk ut med former.
Stek 10-15 min i 225 gr midt i ovnen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

24 kommentarer til «Hvite kakemenn»

  1. Er dette det samme som mjølgamper? Hvis ikke, er det noen som har oppskrift på det?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. julemanna på sunnmøre… men oppskriftene variere veldig…fra kaldt over natta, til ingenting?? er denne god, noen som har forsøkt??

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  3. Denne brukte vi i barnehagen,kjempelett og knallgoe 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  4. Det her jo selvfølgelig kakekællær! Jaja… Wesołych Świąt! ;P

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  5. bruk melk istedet for vann og smult istedet for smør, da kan vi snakke kvalitet……

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  6. hei! Denne oppskriften er veldig bra og alt smaker godt og sånn! Men jeg har et tips til alle som vil være sunne og føle seg litt bedre etterat de har spist en kake. ! : bytt ut hvetemel med sammalt hvete og bytt ut halvparten av smøret med olivenolje. Hvis du vil være ekstra sunn kan du bytte ut halve sukkermengden med en banan. et blir kjempegodt og friskt! Bare prøv!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  7. Julemenn blir på Vestlandet malt med rød konditorfarge. Der er 2 typer oppskrifter, myke, eller sprø. Begge smaker fortreffelig.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  8. Det heter kakemann. Det er ingen vits i diskusjon en gang!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  9. Jeg prøvde denne oppskriften, men de ble harde og ikke bløte. Hvordan er det meninga de skal være?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *