1 1/2 dl sukker til glassering
6 dl helmelk
4 ss sukker
1 ts vaniljesukker
5 egg
Smelt sukkeret over svak/middels varme. Ha det i formen.
Bland de andre ingrediensene i en bolle, hell over i formen.
Stekes i vannbad på 150 grader i 1 1/2 – 2 timer.
Vannbad = langpanne med vann i som formen står på.
Vanlige søkeord:
- karamellpudding holdbarhet
0 svar til “Hjemmelaget karamellpudding”
Jeg pleier å sile væsken før jeg har det i formen – da unngår jeg urørt egg som klumper seg i puddingen.
Jeg prøvde å tilsette et vaniljeekstrakt som inneholdt 35% alkohol. (Alkoholen fordamper nok..)
Tilsatt dette i melk og vaniljesukkeret (kokte opp melken og avkjølte den..)
Ble veldig godt resultat og kan anbefales..Silte også vesken før jeg hadde i formen.
Bruk heller ekte vanilje, 1 stang er passe til denne mengden. Del stangen i to og skrap ut kjernene. De har du i melken sammen med eggene. Hvis du vil lage ekstra flott pudding kan du bruke 2 dl fløte og resten melk.
Jeg pleier å smelte sukkeret i formen, det er mye enklere også sparer jeg oppvask.. .. Men det er jo avhengig av at formen tåler det.
Jeg blander karamellsausen med krem(pisket fløte). Hvis du setter den i kjøleskap må den røres i rett før servering. Kjempegodt!