Kategorier
Dessert

Hjemmelaget karamellpudding

1 1/2 dl sukker til glassering

6 dl helmelk
4 ss sukker
1 ts vaniljesukker
5 egg

Smelt sukkeret over svak/middels varme. Ha det i formen.

Bland de andre ingrediensene i en bolle, hell over i formen.

Stekes i vannbad på 150 grader i 1 1/2 – 2 timer.

Vannbad = langpanne med vann i som formen står på.

Vanlige søkeord:

  • karamellpudding holdbarhet

0 svar til “Hjemmelaget karamellpudding”

Jeg pleier å sile væsken før jeg har det i formen – da unngår jeg urørt egg som klumper seg i puddingen.

Jeg prøvde å tilsette et vaniljeekstrakt som inneholdt 35% alkohol. (Alkoholen fordamper nok..)
Tilsatt dette i melk og vaniljesukkeret (kokte opp melken og avkjølte den..)
Ble veldig godt resultat og kan anbefales..Silte også vesken før jeg hadde i formen.

Bruk heller ekte vanilje, 1 stang er passe til denne mengden. Del stangen i to og skrap ut kjernene. De har du i melken sammen med eggene. Hvis du vil lage ekstra flott pudding kan du bruke 2 dl fløte og resten melk.

Jeg pleier å smelte sukkeret i formen, det er mye enklere også sparer jeg oppvask.. .. Men det er jo avhengig av at formen tåler det.

Jeg blander karamellsausen med krem(pisket fløte). Hvis du setter den i kjøleskap må den røres i rett før servering. Kjempegodt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *