Gulrotkake

Ingredienser:
2 – 3 stk Revet gulrøtter
4 Egg
3 dl Sukker
4 dl Hvetemel
1 ts Vaniljesukker
2 ts Bakepulver
2 ts Kardemomme
100 g Smeltet smør

Framgangsmåte:
Rens gulrøttene og riv dem…
Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis
Smelt smøret og avkjøl litt.
Rør det i eggedosisen sammen med gulrøttene.
Bland de tørre ingrediensene og bland dem i røren. Bland forsiktig, men godt og hell deigen i langpannen som er godt smurt eller dekket med bakepapir….

Steketid:
Stek kaka i en liten langpanne (25 x 30cm) midt i ovnen. Stekes på 200 grader i ca. 15 minutter…

Glasur:
50 g Smør
200 g Snøfrisk naturell eller annen kremost
2dl Melis
Revet skall av en appelsin

Framgangsmåte:
Romtemperer smøret til glasuren.
Rør det sammen med de andre ingrediensene og bre den over kaken etter at den er litt avkjølt.
Strø over litt av appelsinskallet.
Del kaka i 20 biter

Noen andre tips angående gulrotkaka:
Hvis du har diabetes og skal bake kaka, kan du erstatte sukkeret med kunstig sukker.

Hvis du har Cøliaki og skal bake kaka, kan du erstatte hvetemelet med mel som er glutenfri!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 kommentarer til «Gulrotkake»

  1. Det går ann å tilsette hakkede hasselnøtter, eller litt appelsinskall i kaken også som variasjon. Smøret i kremen er ikke nødvendig, men det drøyer osten litt.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Jeg lager kaken for øyeblikket, og oppdager at jeg er i ferd med å lage gulrot- boller…
    Marie du har glemt å skrive at man må ha melk for å få en kake…..
    ellers en en god glasur…!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  3. Heisann! Jeg har også prøvd meg på denne oppskriften, men det vart mere «gulrot boller» ja…..:-( Men enig med Aleena, kremen var mmmmmm kjempe god:-)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  4. Jeg holder på å lagge gulrotkaken nå, men byttet ut kardemomme med kanel (siden jeg ikke hadde og pga det brukes i andre oppskrifter jeg har) Tok kun 3 små gulrøtter og det ser ok ut og blir ikke gulrotboller

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  5. Jeg tok også på Fhiladelfiaost og tok i halv ss sitronsaft i glasuren, ble så god atte. Nå gjenstår bare å ta glasuren på kaken når den snart er avkjølt.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *