Kategorier
Diverse

Gule påskeegg

Påsken er gul og egg hører med.
Hvite egg på frokostbordet kan enkelt og naturlig farges gule.
Det eneste du trenger er løkskall som du koker sammen med egget.

0 svar til “Gule påskeegg”

1. Legg eggene i et lag i en kasserolle. Dekk de med vann.
2. Tilsett 1 ts eddik
3. Tilsett det du vil skal avgi farge
(Jo flere egg, jo mer farge.)

Rød: rødbeter
Oransje: skall av gul løk (det tørre)
Lysegul: Appelsin eller sitronskall
Grønn: Spinatblader
Blå: Rødkålblader eller blåbær
Brun/beige: kaffe

4. La vannet koke opp, skru ned varmen og la trekke i 15 minutter.
5. Legg eggene i en ren skål.

Hvis du vil at eggene skal bli enda mørkere, legg dem i det fargede vannet og la dem stå over natta i kjøleskapet.

Gyldne egg :
Pakk ukokte egg forsiktig inn med tørre skall av gul løk og/eller rød løk. Hold dem sammen med strikk. Hardkok eggene som normalt. Pakk dem ut – og du har stilige gyldne egg ! Puss dem gjerne med olje for å få glans.

TIPS! Dersom du skriver på eggene med en hvit tegneblyant (voks) før du farger dem, vil du få en morsom effekt!

TIPS2: Surr strikk rundt eggene før du farger dem.

Polkadott egg:
1. Kok eggene lysegule (se over)
2. Ta et rødt ark og bruk hullmaskin på det. Ta ut de små sirklene – og lim dem på egget. (Godt for finmotorikken!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *