Kategorier
Helse

Groblad på småsår

Pådro meg gule stafylokokker, og selv etter halvannet år med div. legemidler kom sårene tilbake på armene med noenlunde jevne mellomrom. Huden ble tynn etter bruk av cortison og det var slitsomt med sår som blødde.
Hadde fått tips om å bruke groblad på hestene våre som hadde vonde hover. Så jeg tenkte at når hesten ble bra så burde det jo virke på meg også. Plukket groblad, vasket de i kaldt vann, la på armene med gasbind og støttebandasje over. Dette gjorde jeg om kvelden, og etter to netter var alt borte. Dette er nå 3-4 år siden, og jeg har ikke hatt plager etter det. Sa dette til legen, men han bare så dumt på meg!

3 svar til “Groblad på småsår”

groblad ble brukt før plasterenes tid, til rensing og forbinding av småsår…
gammelt «legemiddel»
Tror også man plukket, tørket og knuste groblader, og lagde en slags «gørt» som man kunne legge på småsår som hadde vansklig med å gro … Kjekt å ha i «reserve» om vinteren, da man ikke fikk tak i friske groblader…

ja, du finner groblad ute, men ikke nødvendigvis i skauen. Kjøp en enkel flora.
Jeg har hørt at grobladets bakside mot såret trekker ut verken, grobladets overside mot såret får det til å gro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *