Skrell og kok potetene møre. bruk deretter en eggedeler til å dele opp potetene. Velg båter eller skiver. Legg så potetene i en smurt form lagvis med sjalottløk (prøv deg fram med mengden). Hell over fløte tilsatt presset hvitløk, salt, pepper evt. andre krydder/urter. I stekeovn på 200. Legg på ost når fløten bobler.
Kategorier
0 svar til “Gratinerte poteter”
For å fremheve smaken er det godt om potetene får koke litt sammen med fløten/melken. Dette gjør forloveden min som er kokk.
Synes faktisk det beste resultatet gis ved å råsteke potetene. Skjær potetene i skiver (evt med kjøkkenmaskin), legg ett og ett lag i ildfast form, og krydre mellom hvert lag. fyll opp med fløte til litt under det øverste laget, og stek på 200 grader i ca 120 minutter. ta på ost etter ca 60-80 minutter. Vær ikke redd for å eksprimentere med krydder og løk. personlig er jeg glad i hakket hvitløk, og vanlig salt/pepper.