Kategorier
Vedlikehold

Gammel tapet

For å fjerne gammel tapet kan du lage en vann og eddik-blanding som du påfører tapetet til det er gjennomvått. Det er best å påføre blandingen med en malingsrulle.
Denne metoden kan også brukes på papirklistremerker.

0 svar til “Gammel tapet”

Bra! Har ikke prøvd , men har tro på
at det virker. Har selv brukt «sterkt»
salmiakvann. Det var ikke så dumt, men det luktet pyton!!!

Fyll en pumpekanne (som brukes til å dusje blomster) med varmt vann. Spray på tapeten, og vent til det trekker inn. Gjenta til tapeten er løs. Det blir minimalt med søl på gulvet av dette. Det bør være en dusjkanne som du kan pumpe trykk i beholderen. Bruk i tilleg gryteskrubb med plasthåndtak for å fjerne tapet og limrester.

Å fjerne gammel papirtapet kan være svært tungt og vanskelig. Fukt et kjøkkenhåndkle, legg dette på tapetet og stryk godt over dette med et godt varmt strykejern. ta et lite område om gangen.

Dampen får tapeten til å løsne på en enkel og grei måte. Har prøvd med dampvasker, men synes dette fungerte mye bedre. Bruk en bred spartel til å skrape med.

Kjøp en tapet pereforerer hos Flugger.
Rafs grovt over tapeten, fyll en pumpekanne med varmt vann, spray over, skrap bort.
Veldig virkningsfult, og enkelt.
Ved å bruke pereforereren, oppnår vi at vannet trekker fortere/lettere bak tapeten, og løser opp limet, uten å løse opp yttersiden så mye som ellers.
Det blir da lettere å rive av store flak i gangen.

Strykejern og vått håndkle anbefales sterkt til tapet som sitter litt for godt. Jeg fjernet først det øverste laget, for det hadde blitt malet over. Deretter sprayet jeg vann på med spruteflaske for å gjøre det litt lettere. Da kunne det trekke inn i hele tapeten mens jeg jobbet med strykejern og håndkle et annet sted

anbefalet på det sterkeste. takk for tipset!

Jeg skal fjerne tapet i morgen, og jeg skal jammen bruke mye av den informasjonen jeg har fått av dere debatanter!!! Flott side forresten!

Jeg skal fjerne tapetbord, på malerstrie.. Skal ikke fjerne alt, bare borden. Den sitter fryktelig godt! Hva kan jeg bruke for å få dette bort? Har prøvd med vann og kniv. Limet sitter godt i «mønstret» på malerstria..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *