Kategorier
Dessert

Fromasj

4 porsjoner

Grunnoppskrift:
• 6 plater gelatin
• 3 egg
• 6 ss sukker
• 3 dl kremfløte

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter.

Visp egg og sukker til eggedosis før du visper kremfløten til krem. Bland eggedosis og krem forsiktig.

Klem vannet ut av gelatinen og legg platene tilbake i den tomme bollen. Hell ca 1/2 dl kokende vann over de oppbløtte platene, slik at de løser seg opp. Rør litt rundt. Du kan også sette bollen med de oppbløtte platene i mikrobølgeovn ved full effekt i ca. 20 sekunder, slik at gelatinen smelter.

Rør gelatinoppløsningen inn i den smakstilsetningen du ønsker. Bland deretter gelatinen forsiktig i krem/eggedosisblandingen.

Hell blandingen i serveringsbolle eller kuvertskåler. Sett fromasjen kjølig et par timer før servering slik at den stivner. Pynt f.eks. med appelsinskiver og revet skall.

Forslag til smakstilsetninger: 1. presset saft og revet skall av 1 godt vasket appelsin eller sitron. 2. en liten boks oppskåret ananas. 3. ca. 2 dl syltetøy eller rørte bær. 4. 1/2 dl sherry. 5. 50 g revet eller smeltet sjokolade.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 svar til “Fromasj”

Dette er altfor mye gelatin! Halvparten er nok. Ananas (og kiwi, banan og mango) inneholder et enzym som ødelegger gelatin, så det er ikke så lurt. Det blir bare suppe. Derfor «synker» kiwi ned i ostekake, f.eks. Alle geléprodukter med ananassmak er smakssatt med syntetisk ananassmak.

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ved varmebehandling ødelegges enzymet. Hermetisk ananas fungerer derfor bra med gelatin.

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *