Kategorier
Middag

Fransk løksuppe

2 porsjoner

2 store løk, i halve skiver
2 ss olje eller myk mararin
6 dl vann + buljongterning
1 lite laurbærblad
1/4 ts timian
1 krm pepper
2 skiver loff
2 ss hvit ost, revet
I stekeovn: 275 grader i ca 5 minutter

Varm margarin eller olje i en jerngryte med håntak som tåler sterk varme. Ha i løken rør til den er blank og gyllen.
Tilsett vann, buljongterning, laurbærblad og timian. La suppen småkoke under lokk i ca 15 minutter.
Smak til suppen med pepper.
Rist loffskivene, legg dem på suppen og strø med reven ost.
Sett jerngryten i ovnen og gratiner til osten er smeltet og har fått fin farge.

Hvis en har små skåler som tåler sterk varme, kan en selfølgelig gratinere suppen porsjonsvis.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 svar til “Fransk løksuppe”

Selv ville jeg brukt mye mer løk, minst to til. Og hønsebuljong er best på smak.Litt hvitløk er også deilig i.

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Enig med hønsebuljong, mer løk og litt hvitløk men litt hvitvin gjør seg også bra 🙂

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *