2 porsjoner
2 store løk, i halve skiver
2 ss olje eller myk mararin
6 dl vann + buljongterning
1 lite laurbærblad
1/4 ts timian
1 krm pepper
2 skiver loff
2 ss hvit ost, revet
I stekeovn: 275 grader i ca 5 minutter
Varm margarin eller olje i en jerngryte med håntak som tåler sterk varme. Ha i løken rør til den er blank og gyllen.
Tilsett vann, buljongterning, laurbærblad og timian. La suppen småkoke under lokk i ca 15 minutter.
Smak til suppen med pepper.
Rist loffskivene, legg dem på suppen og strø med reven ost.
Sett jerngryten i ovnen og gratiner til osten er smeltet og har fått fin farge.
Hvis en har små skåler som tåler sterk varme, kan en selfølgelig gratinere suppen porsjonsvis.
0 svar til “Fransk løksuppe”
Selv ville jeg brukt mye mer løk, minst to til. Og hønsebuljong er best på smak.Litt hvitløk er også deilig i.
Enig med hønsebuljong, mer løk og litt hvitløk men litt hvitvin gjør seg også bra 🙂