Kategorier
Kjerringråd

Fotsvette

Vask føtene med kaldt vatn, og gni dei inn med eddik.

Kjøp fotbadsalt med sjøalgar på apoteket.

Kjøp garvesyre på apoteket. Bruk 1/4 teskei i skorne kvar tredje dag.
Du kan også legge blad av grå-or i skorne, desse blada inneheld garvesyre.

0 svar til “Fotsvette”

Frys ned skoene som lukter. La dem ligge et døgn slik at bakteriene som gjør at det lukter dør eller sovner.

Har prøvd å fryse ned skoene, men uten hell. Lukten kom tilbake etter ca. 15 minutter, og dessuten ble kjæresten min GRINETE når hun skulle åpne posen hun trodde inneholdt brød ! Talkum er faktisk bedre.

hei, er plaget av fotsvette. Noe som gjør at jeg lettere får gnagsår når jeg er enten ute og går eller er på tur.
Er det noe jeg kan gjøre for å bli kvitt det? Har hørt om stopp24 og slike ting, jeg trenger å blir kvitt det nå som jeg skal inn i forsvaret og vil helst slippe å bli svett og våt på beina, det er ubehagelig!!

Bruk sandaler! Jeg har sandalsesong omtrent hele året. Jeg er sterkt uenig i Bjelleklangs sang om sokker i sandaler. Tynne sokker i sandaler er den beste kombinasjonen for meg. Da blir det verken så kaldt at føttene mine blir klamme, eller for tett til at føttene mine får puste. Sokkene transporterer svetten rett vekk fra huden, og der blir den luftet vekk fortløpende. Og hvis det blir veldig kalt ute, kan man gå med Ullabber utenpå de tynne sokkene.

Dette er ikke så lett å gjennomføre i militæret, men Ullabber i marsjstøvlene hjelper.

Jeg har et knalltips som fungerer glimrende. Har vært plaget i over 30 år med svette og lukt på bena men nå er jeg tørr og luktfri hver dag!
Det var en glede å kjøpe nye sko og begynne et «nytt» liv. Det er helt ubeskrivelig. Ettersom produktnavn fjernes kan jeg i alle fall si; gå på apoteket og be om en fotkrem / fotdeodorant som er anti-transpirant og inneholder aliminium.
Smør inn en gang i døgnet på rene føtter.
Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *