Fløyelsgrøt

– 2 porsjoner

* 8 dl. melk
* Ca.6-7 spiseskjeer smør/margarin
* Ca. 1 dl mel

* Smelt smøret i en kasserolle
* Når smøret er smeltet, blander du inn melet. (Bland litt etter litt for å unngå klumper.)
* Hell i melken litt etter litt. (Også dette for å unngå klumper.)
* Kok opp melken og la grøten stå og småkoke 5-7 min. (For å koke ut melet.)
* Strø sukker og kanel på (og et smørøye hvis du vil) og server.

* Vil du ha tjukkere/tynner grøt; øk/mink på smør og mel-mengden.
* Melkeprodukter har meget lett for å svi seg, så rør ofte og ikke bruk for sterk varme.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 kommentarer til «Fløyelsgrøt»

  1. Mmmmm…..

    DETTE er barndommens grøt som jeg likte så godt!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Denne grøten var ikke særlig vellykket. Det ble litt for mye melk.
    Mye bedre er:
    3ss smør
    5 dl melk
    1 dl hvetemel
    1/4 ts salt

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  3. God men lite för rinnig, minska lite på mjölken. 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  4. hmm.

    ble litt rennende.

    Jeg vil anbefale

    – 6 dl. melk
    – 5 ss smør
    – 1,2 dl mel

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  5. Du trenger ikke å ha i melet så forsiktig, det blir ikke klumper på det trinnet uansett, men det stemmer at melken spes i(dvs litt etter litt).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *