Får i kål

– 4 porsjoner
– 1 kg fårikålkjøtt av lam eller sau
– 1,5 kg hodekål
– 2 ts salt
– ca 4 ts hel pepper
– ca 3 dl kokende vann

1. Del hodekålen i båter

2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan også legges i en spesiell pepperholder.

3. Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt. 1 – 2 timer.

4. Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkner. Noen liker å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel (1-2 ss) mellom lagene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Får i kål, 1.0 out of 10 based on 1 rating

Vanlige søkeord:

  • får i kål
  • frysing av fårikål

0 kommentarer til «Får i kål»

  1. Det er bedre å jevne med maizenna, da blir ikke kokekraften så «grumsete» og personer som ikke tåler gluten, kan også spise.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *