Kategorier
Drikke

Espresso-kaffe guide

Americano
Americano er en enkel espresso som fylles på med varmt vann.

Espresso Lungo
En lang espresso som tilberedes med dobbel mengde vann. Den blir kraftigere/bitrere enn en americano og mildere enn en espresso.

Espresso
Ca. 35 ml kaffe laget på ca. 25 sek «under trykk» i en spesialmaskin. Espressoen får et nydelig skum på toppen, kalt crema.

Doppio
Dobbel espresso. To enkle espressoer serveres i en større kopp.

Ristretto
Ristretto er tilberedt med samme menge kaffe som espresso, men bare halvparten av væsken. En riktig oppstiver!

Kaffee Crème
Kaffee Crème er en lett aromatisk kaffedrikk med et karakteristisk gyldent skum på toppen. Tilberedningen skjer under trykk i spesialmaskin, men utgangspunktet er vanlig malt kaffe slik vi kjenner den fra våre hjem. Dette er sveitsernes måte å lage kaffe på. Kaffen er mildere i smak enn espresso og serveres i kopper eller glass på ca 15 cl. Vel verd å prøve.

Mega Mocca
1 kopp regulær kaffe tilføres dobbel espresso. Du bør holde deg våken en stund etter å ha drukket opp denne!

0 svar til “Espresso-kaffe guide”

En Kaffee Creme i Sveits er navnet på en vanlig kaffe servert med fløte a part. En svart kaffe er en såkalt Kaffee natur. Kremen omtalt i dette tipset er såkalt crema som dannes hvis kaffen er brygget i en maskin på ca 83 grader.

Nåt det gjelder dette med oppstiver-effekt på kaffe, er det viktig å vite at koffeinen er det som løser seg ut i vannet sist. Dermed er det langt mindre koffein i en espresso eller en ristretto enn i en vanlig kaffe.
Sånn sett er det også mindre koffein i en americano enn i en vanlig kaffe. Vel verdt å tenke på om kvelden….

I Italia er en «Caffè Americano» alltid laget med frysetørret kaffepulver. Ikke noe espresso i det hele tatt, altså. I Frankrike er Caffé Crème vanlig «norsk» kaffe med pisket fløte på toppen. Det samme heter «Kaffee Melange» i Østerrike. Crema på vanlig kaffe er forresten lett å få i presskanne eller kaffelars hvis du bruker nykvernet kaffe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *