Kategorier
Dessert

Eplekake fra mormor i Amerika

3 egg
2 1/2 dl sukker
2 1/2 dl vetemel
1 ts bakepulver
50 gram smeltet smør
4 store faste epler
1 ss sukker
1 ts kanel

Slik gjør du:
Skrell eplene og skjær dem i båter.
Legg dem i en bolle og strø sukker og kanel.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Bland bakepulveret i melet og ven det forsiktig i eggedosisen sammen med det smeltete smørret.
Hell halvparten av røren i en smørt spring form. (Rund form.)
Legg et lag med epler på til slutt.
Stek kaken i nedre del av ovnen ved 175 grader i ca. 45 min.
Server den gjerne lunken sammen med vanilje is eller vaniljesaus.

0 svar til “Eplekake fra mormor i Amerika”

unøyaktig oppskrift.
hvorfor legge eplene i en bolle? og hvofor bruke bare halv røre dette blir rot.skal det først røre så epler også røre igjen?også epler?

Tror det skal være slik. Hell oppi hakve røren, legg så et lag med epler, ha på resten av røra, og så resten av eplene på toppen:)

halvparten av røren først, så epler, så røre, å så pynte me epler på toppen, det er jo sefølgelig for å få epler inni kaken også! daaa! 🙂

prøvde oppskriften den var ikke bra. manglet litt mere nøyaktighet. får se om den smaker godt

Legg igjen en kommentar til Tove Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *