Kategorier
Turmat

Egg på spidd

Stikk meget forsiktig hull i begge endene av egget, akkurat stort nok til å få grillspydet gjennom. Er hullene for store, renner hviten lett ut, er hullene for små vil grillspydet «knuse» skallet. Hold egget ganske høyt pver glørne. Egget må ikke koke raskt. Etter hvert som hviten stivner, kan egget senkes langsomt mot glørne. Det er lett å kjenne når egget koker, da «skjelver» det i grillspydet» Koketid ca. 7-12 min.

0 svar til “Egg på spidd”

Fest en spiker eller lignende til en pinne, da blir det lettere å få egget på uten å ødelegge det.

Man kan også bruke streng og feste egget i et «nett» av den og så til en pinn, og bare stikke hull i egget for at det ikke skal sprekke over varmen…man kan forberede mye av det hjemme…

Tja…er det noen vits i, da? Annen mat kan jo smake annerlede, få annen konsistens eller sånt, men hvis det blir vanlig kokt egg allikevel, kan man vel få det til uten å dille med spidd og greier – knust egg, svidd egg etc.

Legg igjen en kommentar til Øyvind Hansen Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *