Kategorier
Bilen

Dugg i bilen

Plaget med mye dugg på innsiden av vinduene ?
Legg en avis, eller pappbit(ca a4) på dashbordet før du låser bilen for natten. Avispapiret/pappbiten suger til seg fuktigheten ifra luften, mens luften i bilen avkjøles istedenfor at den avsettes på vinduene. Avisen/pappbiten bør byttes med gjevne mellomrom.

25 svar til “Dugg i bilen”

Alternativt kan man begrense rydding av bilen til et minimum, og la alt søppelet ligge i lengre tid. McDonalds-takeaway poser o.l er glimrende fuktfjernere.

Men hvordan blir jeg kvitt dugg som kommer mens jeg kjører? Har alltid dette problemet når det regner. Da dugger bilen innvendig nesten raskere enn jeg klarer å tørke det av.

Til Trym:

kondensering på ruta kommer av at ruta er kald, og relativ fuktighet i lufta er høy. Når den kalde ruta kjøler ned lufta, greier ikke lufta å holde på vannet lengre, og du får fuktavsetting på den.
Jeg har prøvd papirtrikset, men etter at jeg prøvde «antidugg»-middel (kjøpt på Biltema, ca 30kr?) som smøres på og poleres inn i ruta, ble duggen borte som «dugg for solen». 🙂

Bli kvitt dugg når du kjører! Jeg har alltid fire aviser under hver gulvmatte, de trekker til seg fuktigheten som blir liggende igjen i teppet. Da slipper du dugg!

Dugging under kjøring kan unngås, hvis en fjerner pollenfilteret når vinteren setter inn. Et relativt tett filter fører til mere dugg på rutene, er min erfaring.

Eventuelt bytt polenfilteret med et grovere. Tror filtere samler opp vann og holder på det når det regner. Jo finere filter; desto mere vann samles der. Det sliter også på viften fordi motstanden betyr at du må ha den på sterkere innstilling

Sett vifta i stilling opp mot vinduet og ha gjerne vinduet litt på gløtt. Hvis du går ut og inn av bilen og blir fuktig blir det lett dugg på vinduene. Dugg forsvinner selvom vinden som blåses ut er kald

Sett evt på A/C i bilen hvis du har det og spe evt på med litt varme hvis det blir for kaldt. A/C fungerer også som avfukter!

Söppel som fuktfjerner:6…også slipper man å rydde…er det noen som klager kan man bare si at det er et kjärringråd.

-det med aviser under gulvmattene hjalp!-også vil det vel være prevantivt mot rust,vil jeg tro?-masse snø som dras inn på vinterstid smelter og blir liggende som en evig fukt,under gummi-mattene,før det til slutt skaper problemer på metallet under golvbelegget?-Bra tips!

Sjekk varmeapparat registeret(innvendig radiator)for lekkasjer+plasten bak dørtrekkene,der kommer det inn mye fuktighet.

Sikrere: To bøtter med varmvann (én til vasking og én til skyling) – en kopp salmiakk i hver. Bruk en klut som ikke loer. Vask vinduene 2 ganger.
Rene vinduer dugger ikke! (Røykere må vaske oftere enn andre.)

Ble plutselig veldig plaget med mye dugging inne i bilen. Kom av at jeg hadde satt lufteanlegget på resirk inne i bilen (for å stenge ute eksosen i en tunell)… Glemte på skru den tilbake…

Sett et vindu på gløtt når du setter fra deg bilen. Fukt luftes da ut. Pass på at det ikke regner/snør inn i bilen, eller at noen kan bryte seg inn…

beste rådet for og ungå dugg på ruta er ca 5 min før du stopper bilen slå av all varme og pøs på med kald luft da vil du kjøle ned ruta og kupeen og dermed null dugg

Helt rene vinduer er alfa og omega for å unngå dugg på vinduene.
Sett opp vinduet litt på gløtt når du starter bilen når det er kaldt og før det har begynt å komme varm luft.
-Jeg har aldri dugg på vinduene.

om man er plaget med dugg om morgenen når man kommer og skal starte opp….har du mulighet så parker under et tre. da slipper du dugg om morgenen.

Dersom du har aircondition så slå den på. Aircondition tørker opp lufta og dermed blir det mindre dugg. Dette fungerer også om vinteren. Varmeapparatet er på fullvarme samtidig.

Til Trym!
Varmeapparatet har bl. annet innstillinger for resirkulasjon av luften i bilen (da dugger det ofte under kjøring) eller frisk luft utenfra.

Motoren som åpner og lukker spjeldet ved luft-resirkulring kan være defekt. Det skjedde med bilen min. Fikk store duggproblemer!!

Pollenfilteret var synderen i bilen min! Mange aner ikke at det eksisterer. Jeg kjøpte bilen brukt, og sjekket filteret nærmest ved en tilfeldighet: løv, kvister, barnåler etc hadde ligget der så lenge at det delvis var kompostert – ferdig til blomsterkassa til kona! Jeg fjernet hele filteret, og problemet forsvant. MEn det er jo kanskje en ide å sette inn et igjen snart, vinter=svevestøv fra piggdekkidiotene, sommeren: pollen og insekter.

For å fjerne dugg i bilen må den tørkes ut og holdes tørr. Kjør gjerne en tur med varmen på fullt og vinduene på gløtt med gummimattene ute. Pass alltid på at bryteren på vifteanlegget står slik at den tar luften utenifra, og ikke bare sirkulerer luften inni bilen. En fuktig bil er dessuten mer utsatt for elektronikk problemer og dårlig klima i kupeen.

hei jeg har akurat kjøpt meg en toyota carina 94 mod
når jeg setter på varmaprate så dugger frontruta pluss alle vinduer hav kan være galt =? det lokter ikke frostvæske i bilen når jeg ikke har på varme er det ikke dukk håper noen kan gi meg svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *