Kategorier
Kaker og snacks

Drops

Grunnoppskrift:
1 dl vann
5,5 dl sukker
2 dl druesukker

Syrlige drops:
2 ts sitronsyre
2 ml sitonessens
2 ml gul konditor farge

«Hockey drops»
1 eske svart Hockey pulver (kjøpes på feks kioske/butikken – altså godteri) Her trenger en ikke ekstra fargetilsettning, da pulveret gir en egen farge til dropsene.

Utstyr en trenger:
– kjele
– termometer som går opp til minimum 165 grader
– dropsskrape (eller andre redskaper i plast til og blande massen med)
– saks
– tefonlven, eller stekeplate som er smurt/oljet. Dersom en bruker stekeplate så legg et bløtt kjøkkenhåndkled under, slik at det ligger stødig!!
– teflonvev kan også brukes til og pakke inn 1/2 dropsmassen i, slik at den holder bedre på varmen, mens du jobber med den andre delen av dropsmassen

Hell vann i kjelen, tilsett sukker og druesukker. Vær obs på og ikke få sukker på kjelens kanter! Kok opp vann og sukker, på full varme under lokk. Ta deretter av lokket, og sett i termometer fortsett og koke til temperaturen er mellom 162-165 grader. NB ikke over 165 grader!!!

Hell massen over på en smurt langpanne (eller tefonven). Tilsett smak. (Dryss sitronsyre over og la det trekke inn i ca.1-2 min, før det blandes – tilsett deretter sitronessens, gjerne med hjelp av en plastsprøyte) Blandes. Tilsett farge. Blandes.

Rull til pølser, og til eller form dropsene til ønsket fasong.
Jeg pleier og legge dropsene på en oljet underlag, og la de få litt luft mellom seg, slik at de ikke klistrer seg sammen mens de avkjøler seg. Oppbevares i tett boks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *