Kategorier
Bibelord

Den gylne regel

Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, skal også dere gjøre mot dem. For dette er loven og profetene i en sum.

Matt 7,12

0 svar til “Den gylne regel”

Denne regelen kalles også Kants moralsetning. Helt riktig er den slik: Du skal handle slik, og bare slik, at din handling kan gjøres til lov for deg og alle andre som i sin tur vil handle mot deg.

Synes Jesus sa det best jeg! og videre kan tilføyes at det står skrevet i bibelen at den som gjør dette elsker (har tatt i mot meg jesus) faderen, for ingen kommer til faderen uten ved meg. (siste del av setn, sitat jesus)

Hei!

«Den Gylne Regel» finnes i skrifter av Pittacus fra 650fkr, Confucius 500fkr, filosofen Thales 464fkr, Aristotles 385fkr etc. Og i alle hellige skrifter i alle religioner. Og samme konsept finnes også som ordtak i de fleste natur-religioner.

Den Gylne Regel er faktisk grunnlaget for all sivilisert samkvem mellom mennesker og danner grunnlag for det vi kaller sivilisasjon. I Jødenes Talmud står det om Den Gylden Regel at «Dette er hele loven, alt annet er kommentarer».

Så Jesus var på trygg grunn da han uttalte dette. Dessverre gjorde han det ikke noe lettere for oss å leve etter denne enkle regel …..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *