Mandelbunn:
150 g mandler (evnt. nøtter)
150 g melis
4 eggehviter
Mal mandlene, bland med melis. Stivpisk eggehviter og skjær forsiktig inn mandler/melis.
Stekes i smurt rundform, ved 160 C i 30-40.min.
Iskrem:
4 eggeplommer
150 g sukker
3 dl kremfløte
4 plater gelantin
1 dobbel daim-sjokolade
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Pisk kremfløten, og bland lett inn i eggedosisen. Hell i oppløst gelatin. (Gelantin-platene legges i kaldt vann i 10.min, før de løses opp i ca.1/2 dl kokende vann, helles i oppi iskrem-blandingen i en tynn stråle) Hakk sjokoladen og bland i halvparten.
Avkjøl mandelbunnen i formen, og bre iskrem-blandingen over. Dryss resen av sjokoladen over, Frys kaken i formen.
Anrett kaken på fat mens den er frossen, la den stå 1/2 time i kjølskap før servering.
0 svar til “Daimkake”
Lager samme kaken, men uten gelantin.
Resultatet blir utmerket !!