Kategorier
Middagstilbehør

Brun saus

3-4 ss margarin
5 ss hvetemel
ca 6 dl vann
1 ts salt
1/4 ts pepper
1-2 ts buljong

Bruk helst jerngryte. Smelt margarinen og la den brunes til skummet har lagt seg. Ha i alt melet og rør godt til du har en sjokoladebrun farge på blandingen. Spe med en og en dl vann om gangen og la sausen koke godt opp mellom hver speing. Alle klumpene må røres ut mellom hver speing. La sausen koke i 5-10 minutter og smak til med buljong, salt og pepper.

0 svar til “Brun saus”

Det er helt feil å ha i væsken litt og litt. Bruk varm buljong i stedet for vann og ha i alt på en gang. Hvis du rører godt med en gang blir det ikke klumper i det hele tatt og det er lettere å ikke svi sausen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *