2 porsjoner
300 g blomkål
7 dl kraft eller vann + buljongterning
jevning av 1 dl lettmelk + 2 ss hvetemel
1/2 krm pepper
Del opp blomkålen i små buketter, den grove stilken i små terninger.
Kok opp buljong eller kraft, tilsett blomkålterningene og noen av blomkålbukettene og la dem koke til de er helt møre, ca 15 minutter.
Visp suppen jevn eller mos dette gjennom en sikt eller en foodprosessor.
Rist sammen melk og hvetemel i et lite glass med tett lokk og rør jevningen inn i suppen.
Tilsett resten av blomkålbukettene.
La suppen småkoke i 5 minutter til blomkålbukettene så vidt er møre. Smak til suppen med pepper.
Serveres gjerne med ferskt brød eller flatbrød.
0 svar til “Blomkålsuppe”
Jeg bruker å lage blomkål suppe med:
Jevning av smør og mel, og 1L melk, og to ss med buljong, en kopp med kraft fra blomkålen.
og en hel bukett blomkål.
Blomkålsuppe smaker litt ekstra hvis du skjærer bacon i terninger og freser det i en panne for så å drysse baconet over suppa.
Blomkåsuppe blir ekste god når den er krydret med litt muskat