Kategorier
Gjærbakst

Bladkrans

Hvetedeig:
2 dl melk
2 dl vann
1 dl sukker
1 pk gjør
100 g smør
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
ca. 9 dl hvetemel.

Smelt smøret og ha i melk og vann, varm opp til 37 C og rør ut gjæren (dersom fersk gjør, dersom tørrgjær bland den sammen med det tørre) Bland sammen alt det tørre, hold tilbake litt av hvetemelet for og se om du t renger alt, evnt spe med mere. Elt deigen godt. Sett deigen til heving på et lunt sted. Hev til dobbel størrelse.

Kjevl ut deigen til et rektangel, ha på fyllet (se under for beskrivelse), rull deigen sammen til en pølse, og form den som en krans. Bruk saks og klipp «blader», legg «baldene» bakover, slik at fyllet synes. Sett kransen til heving ca.30-40 min. Kransen steikes på 225C i 15 min.

Fyll:
2 ss margarin
2 ss sukker
1 ts kanel
1 dl rosiner (kan sløyfes)

Smelt smøret, og pensle det ut på deigen som du har kjevla til et rektangel, strø på sukker, kanel og evnt, rosiner på. Rull deigen sammen til en pølse, form pølsa til en krans.

2 svar til “Bladkrans”

På FrokostTV i morges, 10.mars, stekte de bladkransen i 20 min på 225 grader.
Når kransen blir avkjølt, kan en vel ha melisglasur på…..

Legg igjen en kommentar til Anonym Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *