Kategorier
Kjerringråd

Bilsyke

Sett et plaster på navelen.

0 svar til “Bilsyke”

Unngå å lese eller se ned i bilen, følg med på vegen foran. Det er lettere å bli bilsyk i baksetet. La de som er plaget sitte i forsetet fra starten av.

Spis noe med ingefær, eller smør ingefær rundt navlen (?). Kan også være bra å dekke navleområdet med en pute.

Heng en lær rem midt under bilen. Bruk gjerne et gammelt belte eller lignende. Remen kan henge et par cm. over bakken. Vil fjerne statisk elektrisitet som kan gjøre deg kvalm.

Dette hjelper for all kvalme – Bruk noe kaldt i nakken, en kald flaske, en kald våt klut e.lign.
Fikk rådet av en sykepleier en gang. Det fungerer umiddelbart.
Ellers er det jo viktig med frisk luft, ikke for mye klær på seg i bilen, ikke bukse som strammer i livet. Problemet for unger i baksetet er at de ikke sitter høyt nok til at de kan se frem og ut. Blir derfor sittende å se ned og blir derfor lettere kvalm. Om man skal kjøre langt fungerer det ofte best om man først kun kjører 5 minutter, kort pause, så kjøring 10 minutter, kort pause, kjøring 20 minutter, kort pause og så øker man på. Da vil kroppen gradvis venne seg til bevegelsene og man unngår lettere kvalme.

kjøp en ingefærrot og skav av små biter som tygges når man kjenner at man blir kvalm. dette hjelper og mot flysyke. en bomullsdott i det ene øret kan også hjelpe(pga trykk)

Syng. Eller snakk mye. Med andre ord – pust regelmessig og dypt. Synging hjalp meg veldig på bilferier som barn; gjør at man ser rundt seg og følger med i tillegg til å puste riktig. Ikke bare forbyggende, hjelper også når du kjenner kvalmen komme. :o)

Fant et råd i et ukeblad om å putte bommul i det ene øret mot bilsyke. Det fungerer på begge mine barn. Så nå slipper vi å bruke bilsyketabletter.

Hør på musikk med ørepropper. Bilsyke kommer av at bilens bevegelser overstimulerer ballansenerven, som litter i øret. Ved å få musikk inn i øret, minskes dette.

Plaster på navlen er helt suverent! Mine døtre har alltid det når vi kjører lengre turer. Glemmer vi det, blir de garantert kvalme. Og best av alt; det har funket fra de var bittesmå, uten at vi sa noe om det, så psykisk er det heller ikke!

Det beste råd mot bilsyke er å følge med på veien hele tiden. Sitter man i baksetet og ikke kan se frem, hjelper det å fokusere på en bestemt ting. Dette har hjulpet meh mange ganger!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *