Når man fryser kneippbrød vil gjerne skorpa ramle av når brødet blir opptint igjen. For å unngå dette holder man det nyinnkjøpte brødet under kaldvannskrana slik at hele skorpa blir våt. Deretter legger man brødet i fryseboksen i en tett plastpose. Når det så blir tatt ut og opptint igjen, er skorpa akkurat som på nytt brød.
Kategorier
0 svar til “Behold skorpa på kneipen”
Det man også kan gjøre, er å skjære brødet opp i skiver før det fryses.
Er skorpa mørk, dvs at brødet er godt, stekt løsner skorpa. Man trenger ikke holde brødet under krana, det holder med litt vann i hånda.
Gjelder dette også rundstekt hvetebrød?
Hva skal jeg si??
Gerd,du fortjener stor honnør for det tipset der.Jeg er glad for at du kom på det. Veldig bra
Genialt tips. Det beste på forumet og det jeg har mest bruk for!
🙂
Det gjelder å få til en myk skorpe før brødet fryses. Da følger skorpa med når brødmaten trekker seg sammen under frysingen. Det gjelder alle brødvarer.
Så fint at Gerd skriver Kneipp med to -p-er. Mannen brødet har fått navn etter heter Sebastian Kneipp. Følgelig heter det kneippbrød og ikke kneipbrød. (Det skulle stått «kneippen» i overskrifta også.
Ekstra fryseråd: velg et lyst stekt brød.