Kategorier
Kjemi

Bakepulver

Bakepulver er en blanding av kullsyresalter og en syre. Ved tilgang på fuktighet og varme frigjøres kullsyrer i kullsyresaltet. Bakepulver anvendes
for å heve deiger med høyt sukker- og fettinnhold, og hvor gjær vanligvis
ikke anvendes.

Vanlige søkeord:

  • bakepulver

0 svar til “Bakepulver”

Hvis du vil eksperimentere med små «bomber» kan du bruke kinderegg-skall (plastikk), fylle den ene halvdelen med lunkent vann og ha ei teskje bakepulver i . Dette lager et skarpt smell (og et fryktelig søl 🙂

Gjær spalter stivelse til sukker, dersom det er sukker i stedet for stivelse i bakverket får ikke gjæren noe å jobbe med og man bruker bakepulver i stedet

Bruk gjerne 1 – 2 teskjeer bakepulver til å rense kaffekannen (Ikke kaffettrakteren) sammen med varmt vann, skyll godt etterpå.

Har du brent fast noe i en kasserolle: dryss på et lag bakepulver og litt varmt vann. Stå til neste dag, og du kan lett tørke ut det fastbrente med en klut/svamp e.l.

Ein halv til ein boks bakepulver i badekaret sammen med godt varmt vatn er vidunderkur for møkkete dusjforheng, særlig dei av plast som ikkje kan vaskast i maskin! Spyl godt med hånddusjen etterpå for å unngå flekkar når det tørker (det var jo ikkje dét du ville, santvel…).

Til as, man bruker ikke bakepulver i bakverk fordi de ikke inneholder sukker. ta kneip f.eks. inneholder ikke sukker, men bruker gjær likevell, funker helt fint! nettopp fordi det er «sukker» i melet!:) så vet du det;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *