Kategorier
Rengjøring

Avising av fryseboks

Skal en vente på at all isen i boksen smelter av seg selv, vil sannsynligvis også alle varene en tok ut av boksen bli nokså «myke.»
Fysikken forteller at kald luft er tyngre enn varm, og fart på sakene ble det da jeg tok støvsugeren fatt. Ikke på utblåsing, men på suging.
Legg enden av slangen fra støvsugeren ligge helt nede i bunnen og kjør i vei! Kaldluften forsvinner opp i støvsugeren, og romluften må ned for å erstatte. Dvs. en «føhnvind» vil hele tiden strømme fra rommet og ned i fryseboksen. La dette stå på noen minutter, (det går selvfølgelig saktest til å begynne med), men så vil isen løsne lett…
OBS! Pass på så ikke støvsugeren suger inn smeltevannet!

0 svar til “Avising av fryseboks”

Dette var da unødvendig energikrevende – kok opp en stor gryte med vann som du setter inn i fryseren – det er kjempeeffektivt!

Jeg bruker en vifteovn nedi. Setter en den på en liten kasse eller lignenede blir den ikke våt. Og så setter jeg lokket på gløtt… Blir da såpass varm at det også er lett å vaske godt nedi uten at vaskevannet fryser til veggene… Fint å avslutte vasken med litt eddik 7% på kluten for å tørke vekk vannet og holde miljøet utrivelig for bakteriene du har vekket til live med varmen…

Har man dårlig tid, vil varmtvann smelte isen raskere enn varm luft (større varmekapasitet og mye bedre varmeledningsevne). Ha varmtvann i en spruteflaske og sprut det så høyt som mulig på isen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *